Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

412. Velikogorički vikend-go-turnir

4. Jesenski velikogorički turnir (16. 10. 2010.)

Ovi naši velikogorićki go-turniri su slobodni po dolasku natjecatelja. Dolazi se majčešće bez najave. Na taj način je zanimljivo vidjeti tko će se sve pojaviti i koliko će nas se sakupiti. Na njima brusimo formu i kroz igranje ozbiljnijim pristupom se omogućuje početnicima i slabijim igračima napredovanje sticanjem turnirskog iskustva i vještina igre igrom sa jačim protivnicima. Igrajući handicap ujednmo je tu i motivacija slabijima da ostvare dobre rezultate.
U vrijeme početka turnira u 10:30 bilo nas je samo trojica. Bio bi to rekord u slabom dolaženju, ali se to u narenih 45 minuta popravilo, pa su čak svi novopridošli uspjeli biti uvršteni u prvo kolo.
Igrali smo švicarskim sistemom u pet kola, partijama handicap –2.
Vrijeme za razmišljanje je bilo 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez. Turnir smo vodili Filipovim lap-topom mcmahon programom.
Igralo se u Slatinskoga 4 sa početkom u 10:30, a završilo se oko 15:30 sati.
Pogledajmo konačno stanje turnirske tablice sa svim postignutim rezultatima.

Mj. Natjecatelj      Kat Gra   1   2   3   4   5  Bd SOS
1. Ugarčina Marko 8k VGo 3+ free 5+ 2+ 6+ 5 10"
2. Smud Mladen 1k VGo free 5+ 4+ 1- 3+ 4 13"
3. Ugarčina Braco 16k VGo 1- 7+ 6+ 4+ 2- 3 14
4. Karupović Adil 15k VGo 7+ 6+ 2- 3- free 3 9
5. Primetica Nikola 5k Zag 6+ 2- 1- -- 7+ 2 11
6. Galeković Filip 19k VGo 5- 4- 3- 7+ 1- 1 14"
7. Bačurin Marko 19k VGo 4- 3- free 6- 5- 1 9"
" - oznaka za pola boda u izračunu završnih bodova
Nakon relativno mirnoga prvoga kola pobjedama i prvim bodom kite se Nikola, Marko Ugarčina i Adil, a Mladen dobiva bod bez borbe.
Drugo kolo donosi susret dvojice po kyuevima najjačih na turniru, Mladena i Nikole. U toj partiji se Nikola nije uspio dugo održavati i Mladen bilježi pobjedu. Drugi bod još osvaja i Marko Ugarčina, ali on to ostvaruje bez borbe zbog neparnoga broja natjecatelja.
I Adil ide na dva boda pobjedom protiv Filipa.
U trećem kolu od vodećih međusobno igraju Adil i Mladen. U tom susretu Mladen nije dozvolio iznenađenje i nanosi danas prvi poraz Adilu.
Treći bod, tj. 100% ostvaruje i Marko Ugarčina pobjedom protiv Nikole. Nakon ovoga poraza Nikola izjavljuje da ne želi danas više igrati, jer je razočaran svojom slabom igrom.
Braco nakon pobjede protiv Bačurina u ovom kolu pobjeđuje i Filipa i kroči u gornji dio turnirske tablice.
Četvrto kolo je kolo odluka. Igraju međusobno dvojica koji imaju sva tri boda, Mladen i Marko Ugarćčina. Ova partija je prilično podsjećala na onu od prošle subote između ta dva igrača. Nije bilo stepenica, ali u nešto boljoj poziciji Mladen opet nije reagirao na kombinaciju kojom mu je Marko odsjekao veliku grupu kamenova i oborio je. Bio je to Mladenov kraj u ovoj partiji i Markovo odvajanje na vrhu tablice sa bodom prednosti.
I drugi Ugarčina ostvaruje bod u ovom kolu. Pomalo neočekivano je porušio i pobjedio Adila i kandidira za jedno od vodećih mjesta.
U borbi bježanja sa dna tablice Filip je pobjedio Bačurina.
Nikola nije igrao u ovom kolu, ali je ostao gledati partije.
Kompjutor nije mogao, zbog malog broja natjecatelja, sastaviti peto kolo bez ponavljanja barem jednoga para. Kao pomoć je mogao biti samo povratak Nikole u igru. Na zamolbu igrača on je ipak pristao spasiti peto kolo.
Marko Ugarčina u zadnjem kolu uvjerljivo i očekivano pobjeđuje Filipa i sa svih pet bodova osvaja današnji turnir.
Borbu za dugo mjesto vode Braco i Mladen. U toj partiji se Mladen pribrao i nije dozvolio da ga oba Ugarčine danas pobjede. Pobjedom u toj partiji Mladen osvaja drugo mjesto, a pored poraza Braci ostaje treće mjesto koje u zbirnoj tablici svih VG-turnira donosi jedan bod, a njemu je to prvi na toj listi. Bravo Braco, jer i ti si se upisao među osvajaće tih bodova!
U trećem susretu ovoga kola je Nikola pobjedio Baćčurina, a Adil je dobio bod bez borbe.
Slijedeći vikend nema VG-turnira. U Mimari u Zagrebu je turnir povodom japansko-hrvatskog prijateljstva. U subotu je simultanka s profesionalnim igračem iz Japana, a u nedjelju turnir 16 natjecatelja. Svi ste dobro došli, a očekije se i publika. Biti će tu još podosta igara iz japanske tradicije.
413. velikogorički će biti u subotu 30. 10.

bl. Muradenu

Post je objavljen 16.10.2010. u 21:29 sati.