Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

Predsjedništvo HDZ BiH održalo 35. proširenu sjednicu u Kiseljaku

Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH održalo je 35. proširenu sjednicu u četvrtak, 14. listopada 2010. godine, u Hrvatskom domu u Kiseljaku. Na sjednici Predsjedništva HDZ BiH bilo je riječi o analizi i implementaciji izbornih rezultata.

HDZ BiH je na posljednjim Općim izborima 2010. osvojio 62 posto glasova hrvatskog biračkog tijela u BiH, više nego bilo koja druga stranka u svom narodu. Zaključak je kako se bez HDZ BiH neće moći napraviti vlast na bilo kojoj razini u BiH. HDZ BiH ima puni legitimitet kandidirati budućeg predsjedatelja Vijeća ministara BiH koji dolazi iz reda hrvatskog naroda.

Predsjedništvo HDZ BiH ovlastilo je predsjednika prof. dr. sc. Dragana Čovića i uže stranačko vodstvo da u narednih tjedan dana obavi razgovore sa svim političkim strankama u BiH, koje imaju izborni legitimitet, iz reda hrvatskog, bošnjačkog i srpskog naroda. Također, obavit će se razgovori i sa svim relevantnim predstavnicima međunarodne zajednice u BiH. Predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović sa suradnicima obavit će u predstojećem razdoblju i sastanke s čelnim ljudima županijskih i regionalnih organizacija HDZ BiH na kojima će biti riječi o analizi i implementaciji izbornih rezultata.

Predsjedništvo HDZ BiH je donijelo odluku o održavanju sjednice Središnjeg izbornog stožera HDZ BiH u petak, 22. listopada 2010. godine, te sjednice Središnjeg odbora HDZ BiH - 19. studenoga 2010. godine. Sjednice Središnjeg izbornog stožera HDZ BiH i Središnjeg odbora HDZ BiH bit će održane u Domu HDZ BiH u Mostaru.

Izaslanstvo HDZ BiH sudjelovat će u radu Kongresa CDU u njemačkom gradu Karlsruhe, koji će se održati 15. i 16. studenoga 2010. godine.

Predsjedništvo HDZ BiH ponovno je ukazalo na određene izborne manipulacije u izbornom procesu. Očit primjer dogodio se u općini Konjic gdje su, od 49 redovitih biračkih mjesta, samo u njih 16 prebrojani glasovi. Glasovi sa ostala 33 biračka mjesta su poslani u Glavni centar za brojanje u Sarajevo, što je suprotno Izbornom zakonu BiH. Kao obrazloženje navodi se nestanak električne energije i udar groma na predajnik kod Konjica. Sam čin kršenja Izbornog zakona i obrazloženja su neshvatljivi, te će HDZ BiH tražiti ponovno brojanje glasova na 33 biračka mjesta u Konjicu iz razloga što ovo postupanje bitno utječe na izborni rezultat.

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH



Post je objavljen 15.10.2010. u 19:26 sati.