Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Kodeks oblačenja...

Jedan lagani post za petak. thumbup

Nedavno je u našem preduzeću stigla okružnica s napucima o poslovnom odijevanju. No, osim što je napisana dosta općenito, pa se npr. neprikladnim smatra - "pretjerano otvorena odjeća" ili "obuća neprimjerena za rad" - pametnom nije bio potreban takav naputak, onim drugima - eee - ne znam da li su shvatili point rolleyes. Najbolji dio mi je "prljava ili neuredna odjeća" i "pretjerivanje u nakitu" (na tom mjestu sam odmah pozvala našu sekretaricu - no da, nije da žena pretjeruje neukusno, ali ponekad stvarno izgleda kao putujuća jelka).

Koliko ja znam, određena (ili sva naša ministarstva) propisala su kodeks oblačenja na način da je zabranjena traper tj. jeans odjeća, sportske cipele oliti smrdljive tenesice, a nekonvencionalni petak se smatra više - manje rad bez kravate, ali i dalje odijelo ili kostim.

S druge strane, ljudi su svakakvi. Znam da je svojedobno moja dobra prijateljica (što sam joj i spočitnula, pa smo se samo posvađale na kratko - ma bez veze no) hodala na posao u onom nekom haljetku na bretele što se nosi na plažu. I još k tome bez grudnjaka (stara baba pred penziju, sad je već nekoliko godina u mirovini) što je bilo totalno neukusno. No dobro - to je bilo doba bez klime (no po našim seoskim uredima babe, prdon gospođe srednjih godina, opiće klimu i pootvaraju sve prozore), ali svejedno nije opravdavalo "otvorenu odjeću na bretele". Sa grudima što vise do ... ma, grozno. nono

Tako je i Nasljednik došao doma, no dobro godine ga opravdavaju (to je bilo prije jedno dvije - tri god.), pa pitao što su to bretele. Bidan muškić nije znao. smijeh

U jednoj našoj srednjoj školi je također propisano da učenici(e), osim tih famoznih bretela, ne smiju u školu u tajicama niti u capricama. I mislim još par zabrana. Imaju jednog starinskog ravnatelja. No da..

I za kraj - u jednoj od onih famoznih poslovnih škola što niću svake godine, masno se plaćaju, dobro reklamiraju u udarnim terminima i nude brda i doline (za nekog tko je npr. završio kuharsku školu, nije pristupio maturi i sad će odjedanput postati svjetski ekonomski stručnjak - o tome headbang) - dres kod oblačenja studenata je poslovni. Što čak i odobravam. Nek se uče od malena da odjeća ne čini čovjeka, ali je u civiliziranom društvu obavezno paziti na prilike, vrstu posla i kakvu odjeću takav jedan posao zahtjeva (ako već nisu propisane uniforme kao npr. osoblju na šalterskim poslovima). I odjeća je ogledalo opće kulture. Zar ne??

Ps. Ako i ovaj post završi na naslovnici - runda za sve!! party

Post je objavljen 15.10.2010. u 06:26 sati.