Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/severinomajkus

Marketing

Prilkog kritici Lenjinizma (2)

Jer da Staljin, Mussolini i Hitler, nisu kojim slucajem bili uslovljeni jednom od najvecih drustveno regresnih epoha, uzev od poraza Pariske komune do danasnjeg nagovjestaja Globalnog trgovinskog rata, onda bi krajem Prvog svjetskog sukoba bilo nuzno da se ti drustveni monstrumi naprosto izmisle, pretvarajuci ih, mozda, u jedinstvenu Trojnu Kopilad na celu korporativnog osvajackog rata svetog oca Kapitala, privatnog i onog drzavnickog.

Svojim devijatnim marksizmom,Lenjin je jos ranije izrastao iz burzujsko socialdemokratsko reformatorskog socijalizma, direktno i indirektno sudjelovao u mjesanju te gorke pogace covjecanstvu 20. stoljeca. Staljinizam je stoga njegova sveukupna konzekventnost, a ne tek puki koincidentni derivat
Fasizam i Nacionalsocializam bili su i ostali njegovi imanentni odrazaji. Sto vise i nuzni partneri za izvlacenje iz oportunisticke vrece, kad god se ukaze nuzda da se sacuva apsolutni image nepogresive Ljevice, te da se „vanjske“ krivce tako posjeda na optuzenicku klupu pred minulu i tekucu historiju.

Preuzimajuci ulogu tuzitelja, Ljevica time stremi kontinuirano daljnjoj kamuflazi vlastitih nedjela. Direktno odgovorna za sveukupnu cistku Oktobarskog boljsevizma , desetine milijuna prognanih Muzika iz svojih njiva u Sibirske logore. Radek, koji osobno preuzimlje zadatak da se sprijeci i druga njemacka socijalistika revolucija 1933, cime je osiguran nasrtaj hitlerovog nacifasizma, zajedno sa svim njegovim posljedicama. Besramni Ribentrop- Molotov ugovor iz 1938. godine. Monstruozno inscenireani procesi, koji se poslije Drugog svjetskog rata izvoze, odnoso uvoze u nove satelitske „sociajlisticke“ zemlje: Paukericine Rumunjske, Bugarske,pa i onog naj perverzivnijeg od svih procesa, koji nadmasuje i njegovu „sovjetsku“ izvornost, zvan Dahauvski proces Ljubljane. Prodaja za engleske skude cjelokupnog izbjeglicko oslobodilackog pokreta Grckih Markosovih izbjeglica u Jugoslaviji, i po nalogu KPJ uvode u zemlju „Radnicki savjeti“, kamuflirajuci time vec pocinjena nedjela i transformirane „Sociajlisticke“ Jugoslavije u posljednji svjetski lager naj okoreljih feudalnig careva, princeva, pukovnickih manijaka, basnoslovnih veleposjednika i zadnjeg raskalasenog ljudskog odpada Planete, sve pod farsnim nazivom Treceg Svijeta. Suharto juri iz Brionske nocne raskalasenosti u domovinu da smakne nekih milijun i pola indonezijskih komunista.Africki faraon Idn konzumira u dorucku mladu djecu. Vrhunski se umjetnici angaziraju na Brionima dekoracijama luksuzne jakte koja se velebno daruje jednom od najvecih zemljoposjednika svijeta, i korpulozno naj sitnijeg u svojoj razuzdanoj druzini, ciji se posjed u Etiopi, navodno, usporedjivao sa tadasnjom polovicom Jugoslavije. Aristokratski tokar se tako rjesava svoje kremaljske sjene broj dva, zauzimljuci poziciju nad samim Staljinom, kojem se tada klanjaju svjetske prostitutke i ljubomorne carice. Navodno, samo je Churchil znao odmjeriti balkansku autohtonu narav, koja je u dusi bila i ostala staljinista do svojih posljenjih trenutaka. Uspjesno podijelio nacionalne i plemenske torove, dobacivsi ih na glodanje dolazecim srpskohrvatskim nacionalistickim nemanima .

Sljedi 3. nastavak



Post je objavljen 15.10.2010. u 00:41 sati.