Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stenjevecmojkvart

Marketing

Što HDZ-ovci mogu, a ostali smrtnici ne mogu?

hdz17062010Vijest da se Sanader vraća u sabor nije novost, međutim činjenica je da je takav postupak NEZAKONIT.

O ćemu se radi, Sanader je prvi put stavio svoj mandat u mirovanje kada je postao premijer, a drugi put nakon što je prestao biti premijer. Međutim takav postupak je NEZAKONIT, naime članak 14. zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor kaže da "Zastupnik ima pravo jednokratno, tijekom trajanja zastupničkog mandata, podnošenjem pisanog zahtjeva predsjedniku Sabora staviti svoj mandat u mirovanje".

Činjenično stanje govori nam da dr. Ivo Sanader to radi već drugi put! Smješno je to što ova Vlada dok se istodobno kune u pravnu državu ignorira ove činjenice, te na taj način dokazuje da je ova priča sa Sanaderom samo predizborni cirkus sa ciljem ponovnog dobivanja izbora, a ne dokaz funkcioniranja pravne države.

Upravo suprotno, njegov ponovni povratak u saborske klupe dokaz je da se politički sustav kojeg oni vode ne rukovodi osnovnim načelom pravne države - vladavinom prava.

Na ukazivanju na tu nepravilnost zahvalio bi Iris Kotarac Ukić, pravnici i zastupnici nezavisne liste Stipe Petrine u županijskoj skupštini Šibensko-Kninske županije.

Supredsjednik GO Zelene Liste, Ivan Pernar

Za one koje zanima više

ODLUKA HRVATSKOG SABORA KOJOM JE SANADER 1. PUT STAVIO SVOJ ZASTUPNIČKI MANDAT U MIROVANJE

ODLUKA HRVATSKOG SABORA KOJOM JE SANADER 2. PUT STAVIO SVOJ ZASTUPNIČKI MANDAT U MIROVANJE

Post je objavljen 14.10.2010. u 16:20 sati.