Nikako da uhvatim vremena i objavim ovu pizzu. Ovo je pizza s meni omiljenim sastojcima; mozzarella, mini rajčice, pršut, rikola. Odustala sam od pizza s umakom od rajčice jer sam shvatila da su mi ove bolje. U zadnje vrijeme ni šampinjone ne stavljam jer mi nekako uvijek previše puste vodu. Nekad znam staviti luka, a idući put idu tikvice!
Tijesto:
500 g glatkog brašna
1 vrećica suhog kvasca
sol
2 žlice maslinovog ulja
mlaka voda (oko 250 ml)
Nadjev:
žlica-dvije maslinovog ulja
mozzarella
mini rajčice
pršut
rikola
Priprema:
U brašno dodajte kvasac, sol i maslinovo ulje. Ulijte vode koliko vam je potrebno da umijesite mekano tijesto. Ostavite ga na toplom da se dize oko sat-dva. Premijesite, razvaljajte i stavite u protvan. Namazite maslinovim uljem, dodajte mozzarellu i mini rajcice narezane na polovice ili četvrtine. Pecit na 200 stupnjeva oko 20 minuta. Izvadite pizzu iz pećnice, dodajte pršut izrezan što tanje i opranu in osušenu rikulu.
I to je sve! Uzivajte!
Post je objavljen 15.11.2010. u 07:03 sati.