Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

The last Rose of Summer (9), short story ...

Photobucket
photo by rU



Iz Sanovnika: hodati po mostu - vodite zabranjenu ljubav; most rušiti - doživjet ćete neku nezgodu; prelaziti most - prebrodit ćete sve brige i probleme; što je most dulji - sreća je veća ...

Posljednja ruža ljeta (9), kratka priča

Niti mosta popucaše i Rose se, zajedno s mostom, uz krik sunovrati u duboku tamu.

...

Čudan san ... pomisli Rose.
Iako je bila sigurna da nije ni na trenutak zaspala, zapita se: Tko je taj san sanjao? Silvestar ... ili možda ipak - ja?

Možda baš stoga što je patila od nesanice, Rose nije zanemarivala značenje snova. No, nije vjerovala ni jeftinim sanjaricama ni psihoanalitičkim interpretacijama, pouzdavala se samo u vlastito tumačenje. San može protumačiti samo onaj koji ga je sanjao ... mislila je Rose. U snu ne važe pravila stvarnosti, a ipak snovi se temelje upravo na snivačevoj realnosti. Sve tajne želje, skriveni strahovi i umireni nemiri u snu pokažu svoje pravo lice... Znajući to, Rose je najčešće uspijevala odgonetnuti značenje svojih snova, no sad je bila u nedoumici - nije znala čak ni to je li san ona sanjala il' ga je sanjao onaj koji je načas zaspao u njezinu naručju.

Most? Smisao mosta je premošćivanje, spajanje obala ... razmišljala je Rose. No zašto se most u snu srušio, upravo u trenutku kad je dosegnuo drugu obalu?

I tko me je to dozivao s te druge obale? I zašto sam se odazvala? Zašto sam prešla taj most za koji sam mislila da ga nikada neću prijeći?


O simbolici jabuke i ruža nije se stigla upitati. Silvestar se probudio, nesvjestan da je na trenutak utonuo u san. Probudio se i nastavio tamo gdje je zastao, nastavio je ljubiti Rose i ona zaboravi i na most i na ruže i na jabuku ...


(nastavak slijedi)


za one koji ne prate priču: iza jesenje zavjese



Reci: volim te,
jednostavno,
kao da govoriš:
volim te.

Reci: nedostaješ mi,
nedostaješ mi,
nedostaješ mi.

Reci: ljubim te.
Zagrli me,
poljubi me,
ne govoreći ništa.

Reci samo: proljeće,
ljeto,
jesen.


(Zvonimir Golob)








Post je objavljen 12.10.2010. u 18:11 sati.