Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Ovaj put nešto za Milinovića..

Lijepo je to kad se otvaraju nova moderna liječilišta, bolnice i bolnički odjeli sa supersoničnim (ma baš mi paše ova riječ, vi jezikoslovci) i ostalim čudima tehnike. Kao na primjer - nova kirurgija u Šibeniku. Sa mogućnošću laproskopske i ne znam sve kakve kirurgije. Hmm...

Kao prvo - baš me zanima kako izgledaju neke druge regionalne bolnice - tipa Ogulin, Sisak, Pakrac? (nasumce odabrana mjesta za koja znam da postoje bolnice)

Poznato mi je da su pojedine bolnice totalno zapuštene, rašćerupanih posteljina i s flekama po zidovima. Da ne spominjemo trećerazredne liječnike sklone raznim ljudskim slabostima, da ne spominjemo onih nekoliko smrtnih grijeha..

Možda baš i nije tako loše kad ti ministar dolazi iz lokalnog sela. Onda dobiješ Space Suttle.

Znao ga ti voziti ili ne. rolleyes

Sad me jedino zanima tko će raditi na tim dotičnim aparatima ili će im proći garancija pokriveni plastičnim plahtama? Doduše, možda se varam, no ne bi bilo prvi puta da se takav scenario i desi. Sorry, but it's true. Jer obuka, odnosno tzv. specijalizacija (uglavnom izvan Hrv.) traje godinama...

O da, ja jesam za jačanje lokalnih centara, pa samim time i bolnica. Nije Zagreb centar svijeta.

No, da li jedna Hrvatska može financijski podnijeti toliko lokalnih bolnica (pa se pacjenti boje da ih Hitna i odveze u neke od njih), a ne možda četiri - pet jakih, velikih, modernih, punih ozbiljnih i vrhunskih stručnjaka - od medicinskog osoblja do liječnika - specijalista u raznim područjima medicine?

O ozbiljnosti koja može zakomplicirati život djeteta i majke pri porodu, te osoblju koje bi trebalo biti u blizini - od kvalitetnih ginekologa porodničara, anesteziologa, pedijatra i možda još pokojeg stručnjaka, te aparata za život tako rođenog malog bića -mislim da ne treba govoriti i naglašavati.

Pa ne može nam onda resorni ministar kenjati o tome kako će i dalje ostaviti šupu u Sinju zbog nekih tamo plemenskih pravila igre nabijanja kolca kroz rupicu.

Svaka čast povijesti, kulturi i narodnim običajima. hrvatska

Ps. E da, poslala poruku preko Face-a blogeru - političaru. Ništa od kave. Nit' slike, nit' tona. E moj Vidoviću... no

Post je objavljen 11.10.2010. u 19:52 sati.