,nepoznatizagreb.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

"Glas Trešnjevke"

Koliko se ja sjećam, u Zagrebu posljednjih desetljeća nije bilo ozbiljnijih "kvartovskih" novina ... Tamo negdje u 80-tima je u tadašnjoj općini Maksimir bio tiskan "Maksimirski list" (nisam više siguran da li se zvao baš tako, a pretraga po webu mi nije dala nikakve upotrebljive rezultate) koji se besplatno dijelio na prometnim mjestima tog kvarta, no uglavnom je sadržavao samo oglase i tekuće informacije i nije bio dugog vijeka. Što se drugih kvartova tiče, nisam nikad čuo za neke novine tog tipa koje bi se uzdigle iznad periodične objave reklama lokalnih poduzetnika.

No, Trešnjevka je na tom području ipak izuzetak sa časopisom "Glas Trešnjevke" koji periodično (1-3 puta godišnje) izlazi posljednje tri godine i do sada je izašlo 10 brojeva. OVDJE možete pregledati većinu brojeva (link na prvi broj ne radi!) i vidjet ćete da taj časopis iz broja u broj izgleda sve bolje, a i obrađene teme su sve zanimljivije tako da se nadam da će se taj trend i nastaviti. Uz uobičajeno bavljenje tekućim lokalnim događanjima (programi Centra za kulturu Trešnjevka koji časopis i izdaje, predstavljanje vijećnika u Vijećima gradskih četvrti Trešnjevka-sjever i Trešnjevka-jug, popis malih komunalnih akcija itd) tu se uvijek nađe i poneki zanimljiv članak o prošlosti Trešnjevke, a isto tako i razgovori sa zanimljivim stanovnicima ovog kvarta. Dosadašnji izbor sugovornika je bio nadasve dobar i nema razloga da ne vjerujem da će takav i ostati - posebno pohvaljujem urednicu posljednja tri broja Đurđicu Božić, ali i prethodnu urednicu Danijelu Rajković.

Uglavnom, preporučam vam listanje ovog časopisa, a neki od njegovih članaka su mi dali i ideju za neke od postova koje ću objavljivati slijedećih tjedana i mjeseci. A kako današnji post ne bi ostao potpuno bez fotki, evo i prikaza napredovanja radova u parku u Zorkovačkoj - radovi dobro napreduju i jako me zanima konačni ishod (prema izjavi nadzornice gradilišta (?) oni bi trebali biti gotovi u proljeće 2011.)!


Stanje na radilištu 28.09.2010. Snimio: Vanja


Stanje na radilištu 28.09.2010. Snimio: Vanja


Stanje na radilištu 28.09.2010. Snimio: Vanja

Post je objavljen 11.10.2010. u 12:04 sati.