Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dodanavrijednost

Marketing

(Straho)poštovanje

tnnn nn-nn n, tnnn nn-nn n, tnnn nn-nn n -> crvena tipka.
Alarm na mobitelu je zvonio neumoljivo i nekako posebno pakosno u 7:30 iako je bila subota, neradna subota. I ne bi to uskraćivanje toliko ni bilo grozno da vecer prije nisam veslao. Veslao toliko da ruke osjetim kao tuđe, ali odzvanja u glavi usput pokupljena SAS-ovska izreka od neki dan "Tko drema - nema". Nepisani, ali uhodan plan već je postojao kao i bezbroj tih jutara do sada.
Otprilike jedan od rijetkih dana u tjednu kada mogu raditi baš ono što želim i što visoko kotira na listi prioriteta. To je dan kada se pravi razlika.
Hop, pripremne radnje, čaša vode, zobene pahuljice u moju omiljenu "pseću" zdjelicu. Palim laptop i čitam novosti dok jedem svoju omiljenu jutarnju dozu.
Utrka je počela i to ne utrka protiv, nego utrka sa... solom, solo i ja napadamo dan.
Ponavljanje engleskih pojmova od prošlog tjedna uz čitanje online britanskog časopisa koji zadivljujuće točno stiže na mail. 5 novih nepoznatih riječi uteftereno i prevedeno.
Download nekoliko e-books-a od kojih počinjem čitati pitku knjigu pomalo sirovog naslova "Screw it, let's do it". Richard Branson je naškrabao dogodovštine vezane uz djevičanstvo (vlasnik "Virgina") svojih poslovnih, privatnih i inih avantura. Osebujan tip. Netko s kim bi i ručak bio pustolovina, a ovako sam ga odradio nabrzaka u polurazgibavanju za poslijepodnevno plivanje.

Srećem poznanika na bazenu i poslije treninga kava s tim čovjekom željnim novih putovanja i krajobraza djeluje nadahnjujuće.

S ulaznih vrata u 2-3 koraka skačem do kompa i tražim "best buy" odredište za skijanje ovu zimu, nešto niskobudžetno... Od šume ne vidim drvo, izdašni aranžmani tamte-vamte, morat ću to istražiti temeljitije neki drugi dan.
Hvatam svoju trenutnu bibliju "Osobitosti za razvoj pduzeća" i bogobojazno šapućem retke. Zaigrali me ti primjeri poslovanja iz ogromne Britanije.
tnnn nn-nn n, tnnn nn-nn n, tnnn nn-nn n -> zelena tipka. Tematska večer uz lokalno pivo kao eliksir veselja je sažetak tog telefonskog razgovora. Brza doza kofeina prije polaska jer neki debeli znanstveni radovi pišu o tome kako značajno smanjuje oštećenje jetre uzrokovano ispijanjem eliksira veselja.

Ipak, sutra je nedjelja, apsolutno neradni dan po svim međunarodnim kriterijima pa će se i (straho)poštovanje prema svom vremenu malo utišati i zažmiriti na lijeno nedjeljno prijepodne.


Post je objavljen 11.10.2010. u 10:01 sati.