Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Intermezzo…(Fra Gavunovim tragom)

Ponukan popratnom slikom u posljednjem postu Fra Gavuna nisam mogao odoljeti da se i ja ne pridružim s jednom karikaturom u kojem se uz aktera s te slike pojavljuje i naša „mala od kužine“ i zbog toga još malo odgodim nastavak započetog serijala.



Uploaded with ImageShack.us

Karikatura je objavljena u našem lokalnom tjedniku „Međimurje“. Autor redovito, po mom mišljenju dosta uspješno, komentira na svoj način događanja u Lijepoj našoj. Kako, nažalost, karikature naši dnevni listovi objavljuju vrlo rijetko, da ne kažem gotovo nikada, a da ne spominjem kako od osamostaljenja nemamo humorističko-satirični list kao što su u mračna vremena bili „Kerempuh“, „Paradoks“, „Koprive“, „Berekin“ i njima slični, nadam se da će vam ova malo osvježiti dan.

A možda i ponukati da u svojim komentarima pokušate odgovoriti na pitanje: zašto su iz hrvatskih tiskovina nestale karikature (sportske, političke, kulturne), i zašto su ugašeni svi humoristično-satirični listovi a materijala ima toliko? Znači li to možda da je današnja „ekonomska“ cenzura tiskovina jača od nekadašnje „političke“? Ili smo mi narod koji se ne voli smijati, ili ironizirati, na svoj račun?



Post je objavljen 10.10.2010. u 23:36 sati.