Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/frogbros

Marketing

Altitude (2010)

Nadmorska Visina (2010)

Photobucket

Produkcija: Escape Factory / Foundation Features / Thin Air Productions
Režija: Kaare Andrews
Scenarij: Paul A. Birkett

Uloge:
Jessica Lowndes....................Sara
Landon Liboiron....................Bruce
Julianna Guill.......................Mel
Ryan Donowho.....................Cory
Jake Weary............................Sal

Film je izašao 03. Listopada, 2010 godine (Vancouver International Film Festival)
Trajanje: 90 minuta
DVD premijera – 19. Listopada, 2010 godine (u Kanadi)
Foršpan filma...

Photobucket

SADRŽAJ:
''- Pilot početnik Sara unajmi mali avion kako bi svojih četvero prijatelja odvela na vikend pun zabave, no kad se tijekom leta dogodi kvar zbog kojeg se vinu na veću visinu gdje vlada velika oluja njihovi životi će biti na kocki. Ali, oluja nije ono što će ih dovoljno zabrinuti jer u njoj se nalazi stvarna opasnost...misteriozno ogomno biće sa pipcima.''

Photobucket

RECENZIJA:
- Već duže vrijeme mi je ovaj film bio jedan od onih koje sam morao gledati, jer kad sam prvi put pogledao poster filma i kad je izašao prvi pravi foršpan mislio sam si da će ovo biti jedan jebeno dobar film. No, sad kad sam ga pogledao moja očekivanja i nadanja su splasnula poput loše umiješanog tijesta koje nema dovoljno kvasca da se digne.


Što valja kod filma:
- priča i bazični dio scenarija
- ugođaj
- tu i tamo gluma Jessice Lowndes i Landona Liboirona
- čudovište


Što ne valja kod filma:
- nedovoljno razrađen scenarij
- atmosfera i sam kraj film koji mnogo zbunjuje gledatelja
- karakterizacija llikova
- pomalo dosadan
- kemija između dvoje glavnih glumaca
- gluma mlade glumačke ekipe
- ovo nije monster movie film
- ovo je tipični slab mindfuck film
- CGI nije baš bajan
- ima nekoliko glupih scena i likovi nisu baš inteligentni

Photobucket

Završna riječ:
- film me nije nimalo očarao. Štoviše mogu reći da sam totalno razočaran viđeni, pa iako film nije totalno uber sranje na kakve sam već nailazio.
Nemojte da vas plakat i reklama filma zavedu, jer ono ogromno čudovište ne igra ama baš nikakvu veliku ulogu filmu (stoga o monster movie predstavniku nema niti govora). Neki će možda reći da sam pokvario gledanje filma odajući tu pojedinost, no ako filmaši mogu nas navlačiti i u prvi plan stavljati baš to ogromno čudovište (mnogi monster movie fanovi će biti dobro razočarani viđenim) onda ja mogu vama odati to da čudovište vidimo na jedva kojih 8-10 minuta (da tako je) i to tek na samom kraju filma.

O nekom Lovecraft ugođaju nema ni govora (možda neko malo mikornsko zrnce tog ugođaja) a niti je ta ogormna beštija Cthulhu (iskreno ni beštija nije baš tako ogromna kako sa na prvi pogled čini).
Gluma je osrednja koja je jako blizu da ja okarakterziram i kao lošu (ima i taj dio svojih par trenutaka), dok je karakterizacija likova jadna i očajno odrađena (opet grupa glupih likova na okupu nakon podužeg vremena od kada sam takve zadnji put vidio u nekom filmu).
Ono što najviše bode u oči jeste priča koja je vidi se odlično zamišljena no scenaristički i ne tako dobro izvedena. Neki djelovi filma su trebali biti mnogo bolje relaizirani sa malo pametnijim radnjama likova i boljim andrenalinskim uzletom.

Na žalost moram konstatirati da je ovo osrednji (s naznakom slab) nadnaravni triler sa mindfuck temom pogrešno zakamufliran u monster movie podžanr, jer se sam film doima kao razvučena 25 minutna epizoda ''Zone Sumraka'' na dužini jednog dugometražnog filma od 90 minuta. Unatoč nekim omanjim dobrim stvarima (vidi gore dobre strane filma) ovo je film za kojim vam mogu reći da ga slobodno možete preskočiti jer vam ne nudi ama baš ništa zanimljivoga...ili kako bi Ameri rekli: ''-This movie is big fail.''


THE SCENA:
- prva pojava čudovišta u oblacima i tu i tamo njegovo jezivo urlikanje

Photobucket

Post je objavljen 10.10.2010. u 16:29 sati.