Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popopolis

Marketing

New single reviews!

Nove recenzije: Bruno Mars-'Just the way you are', Duffy-'Well, well, well' te dvije pjesme pjevačica koje su dogurale do 'greates hits' albuma:

Pink-Raise your glass', Nelly Furtado-'Night is young'.


Bruno Mars-'Just the way you are'
|Zlatousti dečko.|
_Prvi single s debitantskog albuma 'Doo-Wops & Hooligans' mladog američkog pjevača u usponu.

_Pjesma je adresirana jednoj djevojci, no svakoj će se osovljavati samopouzdanje dok sluša sekvence komplimenata. Čista romantika se nadvila nad patetičnom sladunjavosti pa će se slušatelji podijeliti na pozitivno naježene i nakostriješene poklonike maskulinitetne suzdržanosti. Neskloni zaglađenim pričicama, nismo razdragano požurili ustupiti mjesto bajci; mjesto na kojem stoji realističnija slika veze s macho muškarcem čije su emocije stvarne, ali rjeđe izgovorene. 'Just the way you are' je jednostavna piano balada koja hip hop beatom nastoji platiti namet urbanom vlasniku.
Sažetak TXT-a: Ne skriva oduševljenje svojom najvoljenijom i najsavršenijom osobom u životu te joj svakodnevnim pohvalama podiže moral.
_Brunina blagoglagoljivost (dobro dođe u: ljubavnom životu, poeziji i pjevačkoj karijeri) se poklopila s vokalnim talentom pa je cijeli paket cakum-pakum.; a i pjesme su mu u klasičnom stanju uređenosti da prođu svaku kritiku (tako da smo dobili pjevačku zvijezdu koja bi se mogla zadržati).
Ocjena:-4/5

Duffy-'Well, well, well'
|Rastrubljena nedužnost.|
_Velška pop zvijezda uskoro izdaje drugi album 'Endlessly' s kojega je skinuta ova stvar za vodeći single.

_'Well. Well, Well' je slatka pop soul pjesma kojom je mlada pjevačica opravdala astronomsku brojku prodanih albuma. Drugačija je od ostalih hitova, a opet dovoljno jednostavna i zarazna da se nađe u audio uređaju najrazličitijih slušatelja (retro pikantnost će potaknuti drhtavu ruku starije gospode da pojača volumen na tranzistorima, a mladenačka iskričavost dopirati iz spužvastih slušalica zataknutih za uho neke školarke). Prirodno je usporediti pjesmu s 'Mercy' (Duffyin prvi mega hit) te odmah reći da su u istoj klasi,a li ne i u jednakoj razini jer je 'Well, well, well' manje očigledna i svježa.
Sažetak TXT-a: Beskraj optužbi i ispitivanja zbog neosnovane ljubomore.
_Evidentno je da Duffy leže pjesme koje pohvaljuju distinktivnost njezina vokala i s kojima ostaje vjerna sebi…'Well, well, well' se vrti oko jedne riječi i trube, no to nam je dovoljno za glazbeno blagovanje.
Ocjena:-4/5

Pink-'Raise your glass'
|C2H5OHala|
_ Pink izdaje kompilaciju hitova 'Greatest hits…so far' koja izlazi iz 'tiska' slijedeći mjesec. Ime albuma obećava još velikih hitova, a jedan od njih bi mogao biti i novi single 'Raise your glass'.

_Vesela pjesmi u pop rock maniri pripada plejadi pjevačičinih starijih uspješnica; zavrjeđuje smještaj negdje između 'So what' i 'Stupid girls'. Osim Pinkinim, pjesma govori jezikom Maxa Martina (producent), a paralele s 'Teenage dreamom' samo čekaju da budu povučene.
Riječi pjesme bazde na prva srednjoškolska pijanstva što može biti simpatično (too school for cool), a i ne mora (Don't be fancy, just get dancey).
Sažetak TXT-a: Glasno nazdravljamo svim čudacima, otpisanim gubitnicima, nepopularnim izopćenicima …
_Zdravica uvijek dobro dođe za opuštanje atmosfere, no ipak je lokanje zabavnije uz neke druge (buntovnije i progresivnije) stvari na retrospektivnom albumu….
Ocjena:3+/5

Nelly Furtado-'Night is young'
|Izlazak posut staračkim pjegama.|
_Zbir najuspješnijih pjesama, iz dosadašnjeg stvaralaštava kanadske pjevačice, će se naći na novome albumu 'The Best of Nelly Furtado' kojega najavljuje ova pjesma.

_Nadali smo se da je Nelly istresla sav electro dance iz svog sistema nedavnim duetom s Tiestom, no očito nije jer sada samostalno pjeva srodnu stvar. Pjesma nije zarazna, inovativna ili zabavna pa je neočekivano slab izbor singla čak i za 'greatest hits' album. Dašak života ne dolazi ni kroz produkciju Lestera Mendeza, a on je nekada znao stvoriti nemodularne, sexy pjesme (Shakira-'La tortura'). Iz vokala se isprešalo podosta Nellyne personalnosti pa gotovo može ostati anonimna i dati pjesmu npr. Paoli Valić.
Sažetak TXT-a: Oslobađajući osjećaj mladosti i mnoštva mogućnosti na početku noćnog izlaska.
_Tri je godine padala u zaborav, a onda se ponovno predstavila zastarjelom pjesmom. Zvuči poznato? Neće valjda prokockati karijeru kao Christina.
Ocjena:2+/5

Aktualni singlovi:
| Robbie Williams & Gary Barlow-'Shame' | Keri Hilson-'Pretty girls rock' | Eminem-'No love'|
| Willow Smith-'Whip my hair'| David Archuleta-'Elevator'|


Post je objavljen 09.10.2010. u 13:32 sati.