Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović razgovarao s predsjednicom HDZ Hrvatske Jadrankom Kosor

Predsjednik HDZ BiH prof. dr. sc. Dragan Čović razgovarao je u četvrtak, 7. listopada 2010. godine, u Zagrebu s predsjednicom HDZ Hrvatske Jadrankom Kosor

Predsjednica HDZ Hrvatske Jadranka Kosor čestitala je na rezultatima koje je postigla Hrvatska demokratska zajednica BiH, te ponovila punu potporu Hrvatske Bosni i Hercegovini kao jedinstvenoj državi triju konstitutivnih i jednakopravnih naroda. Pri tom je naglasila kako Bosna i Hercegovina ima pravo na svoju euroatlantsku perspektivu. U tom smislu istaknuto je kako će suradnja HDZ Hrvatske i HDZ BiH značajno pridonijeti ostvarivanju te perspektive, kao i daljnja primjena Sporazuma o suradnji HDZ Hrvatske i HDZ BiH. Na sastanku je istaknuo da će se HDZ BiH, a na temelju dobrih izbornih rezultata, zauzeti za potpunu ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, a u svjetlu procesa nadolazećih ustavnih promjena.

HDZ BiH podsjeća javnost na tekst strateškog sporazuma HDZ BiH i HDZ Hrvatske:

Polazeći od zajedničkog zauzimanja za promicanje demokratskih i europskih vrijednosti, kao dvije sestrinske stranke u okviru Europske pučke stranke (EPP), HDZ Hrvatske i HDZ BiH potpisuju ovaj sporazum kako bi osnažile partnerske odnose i produbile sve oblike međusobne suradnje.

Obje stranke će se kroz osnaženu međusobnu suradnju zauzimati za afirmaciju BiH kao cjelovite države s učinkovitim državnim institucijama i jasnom euroatlantskom perspektivom, u kojoj će u potpunosti biti osigurana prava Hrvata kao konstitutivnog naroda.

U okviru EPP i drugih foruma u kojima HDZ Hrvatske i HDZ BiH zajedno sudjeluju, obje će se stranke zauzimati za promicanje ustavne jednakopravnosti triju konstitutivnih naroda u BiH kao i svih građanki i građana BiH.

U ozračju međusobnog uvažavanja, a u cilju postizanja dobrih političkih i demokratskih odnosa, stranke izražavaju spremnost da će kroz svoj rad i djelovanje analizirati sva otvorena pitanja od obostranog interesa.

Obje stranke izražavaju spremnost da prema ukazanoj potrebi i izvršenoj procjeni drugoj strani stave na raspolaganje potrebne ljudske i materijalne resurse za provedbu zajedničkih utvrđenih ciljeva, a sukladno s načelima izraženim u ovom Sporazumu.

URED ZA INFORMIRANJE HDZ BiH


Post je objavljen 08.10.2010. u 10:35 sati.