Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/virginia2010

Marketing

HOWDY MEMPHIS , TENNESSEE!!! ;) by Linda

Naravno prije puta opet neprospavana noc, ali sta ces, takva je sudba sretan

Let za Memphis smo imale u 9.10am iz Newport Newsa sto je sat vremena od Virginie Beach. Vozio nas je Miguel naravno! Boze sto god ga zamolimo on je napravio za nas, ma pravi je!! Al smo mi svaki prijevoz platile, cist racun duga ljubav! Ujutro smo se jos pozdravile s Gocem i to na brzinu jer on ne voli pozdrave, i iako je rekao da ga ne zagrlimo , ma vraga nisam. thumbup

Bye bye Goce!!!

Photobucket

Spakovali se jesmo, a s nama su jos isli Mile i njegova prijateljica jer su oni isli busom iz Norfolka za Washington na 1 day trip.
U autu smo se tako zabavljali tih sat vremena, pjevali i snimali se Miguelovim ipodom novim!! A onda i rastanak jebiga...uvijek je tezak taj rastanak , ali ovaj put stvarno tezak. S Miletom smo bile svaki dan i cini mi se da smo se s njim najvise zblizile, a i vec sam vidjela dan ranije kako ce njemu bit tesko oprostiti se s nama pa mi je to jos i otezalo. But you gotta do what u gotta do!

A Mile naš

Photobucket

S Miguelom

Photobucket

Let smo platile jos 16.7. I to svaka 119$ . relacija je bila Newport N.-Charlotte (North Carolina)-Memphis. Tamo nas je docekala nasa host sa couchsurfinga I njen decko, za kojeg sam ja pitala jel joj sin , ups nono ali kaze, I hear that a lot. Dok smo se vozili prema doma, pao je dogovor da ce nas odmah prebacit u Graceland jer je dosta blizu aerodroma. Nama paše!! Ionako smo odmah mislile ić razgledavat. BTW u Memphisu smo došle zbog 3 stvari, Gracelanda, Sun Studija i dobrog BBQ-a!! (roštilja)

Nasa prva stanica Graceland. Kartu smo platile 34$, a u to je bilo ukljuceno razgledavanje Elvisove kuce i okolice, njegov muzej auta, aviona, i nekooliko muzejica sa njegovom robom, albumima, slikama.

Photobucket

Za Graceland smo imale one slusalice koje su nas vodile iz prostorije u prostoriju, a Elvis nam je pricao I pjevao thumbup Graceland je zapisan u Nacionalni registar povijesnih podrucja, izgraden je 1939, a Elvis je kupio tu mansion 1957.godine kad je imao samo 22godine i to za 102 500$. A nazvano je Graceland po teti bivseg vlasnika koja se zvala Grace. To je najposjecenija kuca koju godisnje posjeti oko 600 000 ljudi, a to podrucje je veliko 13,8 hektara.

Photobucket

Prva stanica, dnevna soba i glazbena soba! Bas u njegovom stilu, bijelo, svjetlucavo, sljokicavo!!!

Dnevna soba

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Onda spavaca soba od roditelja. Kad je bio mladi, roditeljima je obecao da ce se on brinuti o njima i da ce postati bogati kad odraste. Njegovu spavacu sobu nismo smjeli vidjeti zbog postovanja prema Kralju, pa smo odvedene u blagovaonu, kuhinju, jungle room, prostoriju za relax, pool room.

Photobucket

Spavaća soba od mame i tate

Photobucket

De vid' one stare haljine!! Predobro!

Photobucket

Stube koje vode u Kraljevu spavaću sobicu gdje nismo imale pristup

Photobucket

Dining room

Photobucket

Kuhinjica

Photobucket

Jungle room

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Bar

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Mansion izvana

Photobucket

Nakon toga je slijedila Kuca trofeja tj nagrada no baterija fotica nam je blinkala da je skoro pa gotova pa smo sva sreca jos i uspjele nesto slikati.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Grobovi mame i tate Presley, brata i Elvisa i Mimmie. Rekli su nam nasi domacini kasnije da na dan kad je bila obljetnica Elvisove smrti , 16.kolovoza, do njegovog groblja se cekalo 5h u redu!! 5 sati!!!! A mi prosle za 2 sekunde! Dobro malo se zadrzis za slikanje ,ali 5 sati!! I to po jos onom jako suncu, vrucini , sparini, ma nema sanse da bi cekala!!!

Photobucket

Photobucket

Moguce je i vjencanje u maloj kapelici pa i slikanje mladenaca.

Photobucket

Photobucket

Elvis Presley automobile museum

Photobucket

Photobucket

Photobucket

A naravno da izlaz svakog muzeja vodi u gift shop!! A nema koji suvenira nema, od po obicaju magneta, rucnika, privjesaka, shot glass, mugs i to do torba na gitaru, nausnica, , novcanika, odjela i sto drugih stvari sto ti srce pozeli!!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Usle smo u neki preslatki restorancic!

Photobucket

Pa i Lisa Marie avion!!

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Postoji besplatan shuttle do grada i jos nekih mjesta za razgledavanje kao sto je i Sun Studio u kojem je Elvis snimao svoje ploce. A i ne samo on nego i Johnny Cash, BB King, Ike Turner, Jerry Lee i ostala ekipa. A I Bono je zasvirao u Studiju kao I Matchbox 20 I jos neki koje nisam uspjela zapamtiti.

A sve je pocelo kad je Elvis imao 18god, usao je u ured Marion koja je bila sekretarica Sam Philiplsa ciji je studio bio. Elvis je zapravo dosao snimiti pjesmu za mamin rodendan. Marion je to sve snimila I za Samov primjerak jer ga tad nije bilo u studiju. A kad je pitala Elvisa na koga zvuci I to prije nego je poceo pjevati, on joj je odgovorio I DON’T SOUND LIKE NOBODY!! I zvijezda je rodena. smokin
Nasa Studio vodickinja Jane nam je pricala povijest muzike I Elvisa od 50thi godina I usporedno pustala muziku a I video kad je Elvis po prvi puta nastupio na televiziji a mame su kcerima pokrivale oci jer je gospon Presley drmao guzom kao nitko do tada, I to na tv-u! cerek a razmislite kako je to tada bilo, svi su bili pokriveni od glave do pete , a ne ko sad svi zabavljaci I pjevaci su skoro pa goli jer jedino se tako mogu godinama vuc po glazbenoj sceni. A jebiga, sex sells! yes

Sun studio

Photobucket

Photobucket

Photobucket

A onda slikanje s Elvisovim prvim mikrofonom!! Iako nam je baterija bila gotova, nismo slikale nis drugo prije toga samo da uspijemo 2 slike opalit , i jesmo !!!

One for the money , 2 for the show!! smijeh Vidite ove rođene zvijezde!! Mikrofon kao stvoren za nas!!!

Photobucket

Photobucket

Tajnica

Photobucket

3.stvar zbog koje smo dosle posjetiti Memphis je rostilje! U nekom turistickom flajeru je pisalo da je restoran Central BBQ sa najboljim rostiljema pa smo uzele taxi do tamo. Nismo znale sto da narucimo pa smo poslusale prijedlog cure na kasi. Central BBQ i nije zapravo restoran nego narucis odmah na kasi sto zelis jesti, odmah i platis, sjednes se i lik ti donese. Sam si uzmes bestek i umake ako ti trebaju, tipa ketchup , hot sos i to. Uzele smo platu sa ribs, chicken i pork, bbq beans, cole slow i salatu +2 kruhica. Ajme sto smo se najele, a platile smo svaka 14$, uopce nije skupo! A restoran se u sekundu napunio sa businessmanima, lokalcima, rokerima, bajkerima, tipicnim bjondim amerikankama. Nema koga nema!

BBQ!!

Photobucket

Restoran Central BBQ

Photobucket

Photobucket

Photobucket

I baterije od mobitela nam je crkla pa nam je cura na kasi zvala taxi koji nikad nije ni dosao al sva sreca da je neki naletio pa smo mi upale. Vozile smo se do downtowna do poznate Beale ulice gdje ima toliko kafica, restorana, gift shopova, sve svjetluca a ljudi ko u prici. Naravno u nas su buljili ko tele u sarena vrata!! I moram priznat da nam nije bilo svejedno. Malo nas je bilo i strah! Vecina muskaraca, svi neki bajkeri, rokeri, vecina crnci. Prosetale smo se po toj ulici, kupile fotic za 1 uporabu jer nam je baterija naseg crkla i ajme sramote slikanja s tim, al sto ces , pa moramo imat uspomenu!
Htjele smo se prosetat i uz rijeku Mississippi sto je bilo udaljeno 3 bloka, ali smo odustale jer apsolutno nikog nije bilo na toj strani tako da smo se drzale Beale ulice i policije na njoj thumbup

Sva sreca da smo zagasile i mob na vrijeme jer smo tako imale dovoljno baterije da nazovemo Margaret da dode po nas.
Kad smo dosle kod njih taman je vecera bila gotova, pecena kokica i krumpir sa sirom. Mada nisam bas bila gladna , jela sam reda radi. Bas smo se lijepo podruzili, a s nama je bio i Louis, kucni prijatelj. A onda su samo neki likovi poceli dolazit u kucu!! Ona se s njima negdje pokupila i sljedeci put kad smo je vidjele je bila ocito napusena!! A Margaret ima 39godine i sina od 19god i bas je tipicna Amerikanka. Nije ju briga kako joj kuca izgleda bitno da se pije i pusi trava. Kuhinja je bila prljava, svugdje dlake od 3 psa koji su preslatko ali se STALNO SVRBE!! Valjda nismo kakvu bolestinu pokupile. Robe pobacane po svuda, al sva sreca da je soba u kojoj smo mi spavale bila ok. Bas zalosno. Meni je jedino tog sina Codyja zao jer je mali ful dobar, raznosi novine svaku noc od 1-6ujutro, a od 10h vec radi s tatom u nekom ducanu. E onda mi je svega vec bilo dosta i jedva smo cekale ic spavat i drugi dan ca. Imaju i neko backyard pa smo je isle pozdravit a ono tamo jos barem 20ak ljudi, najvise deckiju naravno a svi izgledaju ko da se droksaju 100god. Hvala lijepa al ne bi se druzila s takvim ljudima.

Onda nas je ona nagovarala da zagazimo nogama u boju i pustimo trag na nekim starim vratima. Kao da to svi njeni couchsurferi rade. Mos misli!! bang. Cu ja ribat kasnije svoje noge!! A onda nam je njen češki decko Jerko ili tako nesto rekao da se ne brinemo da ima dovoljno deckiju koji ce nam pomoc u tome, samo da si pripremimo kadu i sve ce bit ok. Koje budale!! Odmah smo se pokupile u nasu sobu u nadi da nitko nece doc za nama . i nisu.
Ujutro nas je Cody –sin, otpeljao na vlak za New Orleans.


Post je objavljen 07.10.2010. u 21:06 sati.