Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zs69

Marketing

Bečki treninzi - Vienna night run, nisam bio, ali sam gledao

Utorak, 5. listopad 2010
Na Vienna night run nisam bio, ali sam izašao i krenuo na Hauptallee i pri tome sam prolazio po Ringu. Tamo je u tijeku bila trka. Nepregledno mnoštvo ljudi. Vozim 10 minuta u suprotnom smjeru od trkača i cijelo vrijeme je ulica puna, a ulica ima tri trake. Uz to je bila i pozornica s bendom. 70% posto trkača je imalo plave službene majice i to je također bio lijepi prizor. Majice su naravno, plastične sportske.
Pogledao sam na službenim stranicama, nastupilo je 5.312 žena i 5.243 muškaraca. Više nego na Zagrebačkom maratonu, a ovu trku bih prije usporedio s 4 ZG trga, nego s maratonom. Uz to je zanimljivo da ima više žena nego muškaraca.
Naravno, tolika količina trkača na utrci je značajno smanjila broj joggera na Hauptallee, ali ih je još uvijek bilo. To govori o sportskoj kulturi širokih masa.
Kišica koja je padala, nije spriječila niti mene, niti 10.500 trkača. Sretan sam se vratio doma.

Srijeda, 6. listopada 2010
Danas još jedan trkački trening od 5 km. Išao sam sporo i bilo mi je teško. Planiram još prije maratona otrčati 3 km, no nisam siguran hoću li stići. U petak putujem, a ne znam hoću li stići trčati u subotu prijepodne.

Za kraj najava za zagrebački maraton.
Da bih popravio osobni rekord, trebao bih trčati 5:20 min/km, a to mi se čini neodrživim na 42 km. Trčat ću da istrčim i nadam se da će biti ispod 4 sata.
Vidimo se na Jelačić placu u nedjelju.


Post je objavljen 06.10.2010. u 21:54 sati.