Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoom-in

Marketing

Feminizam iz ded :))

Rekoh jaranici feministici na Fejsu da u Hrvatskoj za nju više nema posla. Jerbo je ono najosnovnije već postignuto, a više od toga neće postići ni u slijedećih 150 godina.
Na što je ona meni rekla da se moje najosnovnije i njezino najosnovnije razlikuju kao nebo i zemlja. Na što sam ju zamolio da mi definira utopiju, tek da čujem da li je ikad čula za taj pojam. :))))

Da, imam taj dojam. Feminizam je ostvario ono najosnovnije. Društvo je pokrenuto u tolikoj mjeri da se zbog nasilja nad ženama, otvorenog seksističkog omalovažavanja ili bilo kakve javne, otvorene diskriminacije odmah mobiliziraju mediji, nadležne službe i organizacije (vladine i nevladine), počinitelji se razapnu širom HR medijskog prostora i ne postoji nitko tko bi se usudio javno usprotiviti toj zahuktaloj, pravedničkoj mašini.

Dakle, ustrojeni su mehanizmi reakcije, zaštite ljudskih prava, postoji javna osuda nasilja i diskriminacije nad ženama. Nitko se više za silovanu ženu javno ne bi usudio reći "sama je to tražila", nitko više batinanje žene u obitelji ne bi ocijenio kao "normalnu" obiteljsku stvar.

Zaštitom prava žena brinu se udruge, institucije, zakoni. Da, postoji još puno sitnica koje se treba unaprijediti, no nitko više ne okreće glavu niti sliježe ramenima.

I to je to.

Za više od toga potrebno je djelovati prema svijesti samih ŽENA u ovom šarolikom društvu, u ovoj šarolikoj državi koju podjednako čine Istra i Lika, Zagreb i Slavonija, Split i Zagora... A sve to još začinjeno i trash-ideologijom novovjekih lutkica koje pumpaju sise, peglaju bore i stišću pun gas suprotno od pravca ravnopravnosti.

Feminizam je u ovakvom društvu postigao svoj maksimum, pridobio je one otvorenije, odbio one konzervativne. I tu se baš ništa ne može promijeniti. Ono ostalo prije će se postići nekim širim, tišim, manje agresivnim djelovanjem, edukacijom i sličnim sredstvima.

Cijelo društvo zapravo treba još dobrano sazrijeti, civilizirati i educirati se. Sad je na dobrom putu, no taj će potrajati.

Problem Hrvata je prije svega demokratska svijest, a tek onda sve ostalo. A dok je ona na ovako niskim granama da vječito tolerira nesposobnost, primitivizam, isprazne priče i kriminalne afinitete vladajućih garnitura, sve ostalo može biti samo na još nižim.

A postoji tu i ono na što se feministicama odmah digne kosa na glavi, a ja ću tu uvijek podebljati upitnik: nije li možda i sama priroda ta koja je u nekom svom sitnome genu ideju ravnopravnosti među spolovima osudila na propast ?



Post je objavljen 05.10.2010. u 01:13 sati.