Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/daliborkraljik

Marketing

Za ideale umiru budale?

"Još jedan blog(er) u nizu", reći će netko i vjerojatno biti u pravu. Da stvar bude gora, "još jedan tamo nekakav lokalni kvazi političar koji misli da može promijeniti svijet". A uz to još i teolog (protestantski, da stvar bude bolja), napola Slovak, napola Hrvat i član Socijaldemokratske partije Hrvatske (!?). Nevjerojatan splet, zar ne? ;) No, to sam ja i od toga ne mogu, ne želim i neću pobjeći, već kao takav želim doprinijeti zajednici u kojoj živim (lokalnoj, nacionalnoj, globalnoj), pozitivno mijenjati svoj grad (Našice), svoju županiju (Osječko-baranjsku) i svoju zemlju (Hrvatsku). Drugim riječima, misliti i planirati globalno, a djelovati lokalno. :)

Razlog za pisanje ovoga bloga je u stvari toliko složen da ga ni sam ne znam objasniti. Jedino što znam jest da često u glavi nosim misli koje želim podijeliti s drugima, a umjesto da maltretiram druge ljude, bolje da maltretiram papir - elektronski, u ovom slučaju. Dakle, višestrano gledajući, želim s drugima podijeliti svoje misli, želim da drugi podijele svoje misli sa mnom, želim komunicirati s političkim (ne)istomišljenicima i potencijalnim biračima, želim pokazati da svi političari ipak nisu isti, da za "ideale ne umiru budale", već da ćemo "mrijeti kad u ideale počnemo sumnjati"... Nisam komunist, niti fašist, niti crven, niti crn, niti zelen, niti žut..., već sam čovjek prije svega, čovjek s određenim idejama i idealima u koje želi uvjeriti druge ili za koje želi da razuvjeren bude.

Dakle, ukratko rečeno, ovdje ću pisati i o lokalnoj, i o regionalnoj, i o nacionalnoj i o svjetskoj politici. Pisat ću o zbivanjima i aktualnostima u društvu, o problemima koji tište nas male ljude, možda i lamentirati i plakati nad sudbinom hrvatskog čovjeka, ali uvijek pokušati zagovarati pozitivne promjene, pozivati na moral i poštenje, bratstvo i jednakopravnost, pravednost i slogu... a sve to u službi zajednici, jer smatram da je politika poziv i samim time i služenje, a ne vladanje. Služiti je puno teže, nego vladati, ali je moguće... čvrsto vjerujem u to! Možda svime ovime neću promijeniti svemir, ali zasigurno ću promijeniti barem jedan kutak svemira - samoga sebe!

Ambiciozno zvuči sve to, zar ne? Hmm, kad bolje pogledam i meni se čini. :) No, krenimo pa ćemo vidjeti kuda će nas dovesti. Ne kažu Kinezi uzalud da "svako putovanje počinje prvim korakom", a stari Kinezi su obično u pravu, zar ne? ;)


Post je objavljen 02.10.2010. u 20:42 sati.