Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hdzbihposavina

Marketing

Kandidat HDZBiH za predsjednika/dopredsjednika RS Ivo Kamenjašević na press konferenciji u Banjaluc

Danas, 28. 09. 2010.godine. u Banjaluci je održana press konferencija Hrvatske demokratske zajednice BiH, na kojoj su predstavljeni kandidati iz Republike Srpske za predsjednika/dopredsjednika RS, Parlamentarnu skupštinu BiH i Narodnu skupštinu RS.

Kandidat HDZBiH za predsjednika/dopredsjednika RS Ivo Kamenjašević, rekao je da će se u ovom teškom vremenu nagomilanih problema, prioritetno angažirati na ubrzanju procesa obnove i ekonomskog razvoja Hrvata u RS, što je temeljni uvjet održivog povratka i opstanka hrvatskog naroda. Naglasio je i važnost ustavnih promjena na kojima će se raditi odmah poslije izbora, a koje bi Hrvatima trebale donijeti istinsku konstitutivnost u BiH, te aktivno i ravnopravno sudjelovanje u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

Marija Rapo, nositeljica liste za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice 2, poručila je da će se kao poslanik, ali i kao dugogodišnji zdravstveni radnik, boriti za dugoročnu financijsku stabilnost zdravstva i socijalnu jednakost za sve građane. Rapo je naglasila da se položaj žene u društvu mora promijeniti i da će se zalagati za ravnopravno učešće žena u vlasti, što je garant za stvaranje humanih zakona koji će zaštiti ženu i njenu obitelj. “Žena je nit povezivanja u komunikaciji i toleranciji”, istakla je Rapo i dodala da je vrijeme da se pokaže da je žena snaga kojoj se vjeruje i koja gradi put u sigurniju i sretniju budućnost.

Ivo Mijić, nositelj liste za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice 3, govorio je o značaju razvoja gospodarstva za održiv povratak, te naglasio da je poljoprivreda grana u koju se mora ulagati, koja se mora strateški razvijati i koja naročito u Posavini ima perspektivu i može dati rezultate. On je pozvao sve Hrvate iz RS da daju glas HDZBiH, stožernoj hrvatskoj stranci koja se uvijek borila za hrvatski narod.

Kandidat HDZBiH za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz RS, Dragan Varunek, naglasio je značaj borbe protiv kriminala i korupcije, što zahtijeva kontinuiran rad na tom polju i punu angažiranost relevantnih institucija. Sigurnost svih građana je prioritet i uvjet za dostojanstven život na prostoru RS i cijele BiH, naglasio je Varunek.

O reformi školstva i položaju hrvatske mladeži, govorio je Marko Lukenda, kandidat za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice 2.

Press konferenciji u Banjaluci nazočio je i aktualni dopredsjednik RS Davor Čordaš, član Predsjedništva HDZBiH. Čordaš je poručio Bošnjacima u BiH da Željka Komšića biraju kao svog člana Predsjedništva BiH, kako u toj instituciji ne bi ponovo bila dva bošnjačka i jedan srpski član. “Ako Bošnjaci istinski žele ravnopravnost svih naroda u BiH, onda neka Komšića biraju kao svog predstavnika. Naš kandidat, koji će se boriti za prava Hrvata je Borjana Krišto i znamo da će ona dobiti potporu hrvatskog naroda”, naglasio je Čordaš.

Aktualni dopredsjednik RS, rekao je da su i dvije stranke u RS preuzele isti model kojim manipulira SDP na nivou BiH. Narodna stranka Radom za boljitak za mjesto predsjednika/dopredsjenika RS kandidirala je “Hrvata” Dragana Mrgana, a Narodna demokratska stranka za istu poziciju kandidira svog “po potrebi Hrvata” Emila Vlajkija. Ova dva kandidata obmanjuju srpski narod u RS predstavljajući se kao kandidati za predsjednika RS, koji će zastupati srpski narod, računajući tako na srpske glasove. Predstavljajući se srpskom narodu kao Srbi, a hrvatskom kao Hrvati, oni svoj izborni program temelje na strategiji laži i obmane i pokušavaju da kandidaturom za predsjednika, zauzmu mjesto dopredsjednika RS koje pripada hrvatskom narodu.

Na prošlim izborima, hrvatski narod je shvatio da samo zajedno može ostvariti napredak i izborio se za hrvatskog dopredsjednika RS. Ne smije se desiti da nam ovoga puta manipulatori bez identiteta oduzmu to mjesto, napomenuo je Čordaš i dodao da vjeruje u snagu Hrvata i očekuje da će HDZBiH dobiti mjesto dopredsjednika RS, najmanje jednog poslanika u Narodnoj skupštini RS i zastupnika u Vijeću naroda RS.

RO HDZ BiH Sjeverozapadna Bosna


Post je objavljen 28.09.2010. u 22:21 sati.