Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Nastavak podrške radnicama Kamenskog


POZIV:

Prošao je prvi dan legalnog štrajka radnica i radnika tvornice Kamensko. Direktor Crlenjak ponudio im je jednu plaću do kraja ovog tjedna u slučaju da prekinu štrajk. Radnice su taj prijedlog odbile i ne namjeravaju odustati od svog zahtjeva.

Sutra (u četvrtak, 30.rujna) održat će se sastanak s predstečajnim upraviteljem, a nakon radnog vremena radnice će ponovno marširati od tvornice, preko Ilice do Trga bana Jelačića.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da se pridruže radnicama u 14:30 ispred Kamenskog (Reljkovićeva 8) u glasnoj prosvjednoj povorci. Ovo nije kratkoročni medijski spektakl nego borba za zarađena prava!
Vidimo se!



KOMENTAR "CRVENE AKCIJE"

Direktor Crlenjak ponovo pokušava prevariti radnice nudeći jednu plaću "do kraja tjedna" ako prekinu štrajk znajući jako dobro da bi u slučaju da on taj uvjet ne ispuni one trebale ponovo prolaziti dugotrajan i kompliciran postupak pokretanja legalnog štrajka. Pozivima da se vrate na posao pridružili su se i stečajni upravitelj i predsjednica Sindikata tekstila, obuće, kože, gume. Svi oni pokušavaju uvjeriti radnice da će plaće doći samo ako ponovo pokrenu proizvodnju "jer kupaca ima". Doduše, kupaca je bilo i posljednjih pet mjeseci kada im nije isplaćena ni jedna plaća i posljednje dvije godine koliko im nisu uplaćivani doprinosi, pa radnice nemaju razloga vjerovati praznim obećanjima.



Post je objavljen 29.09.2010. u 21:28 sati.