Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Karlovački sud - groblje "zviždača"

Prije tri godine je Marija Perušić, tada tajnica Specijalne bolnice za produljeno liječenje u Duga Resi, u dopisu Ministarstvu zdravstva ukazala na strahovladu ravnateljice Herte Belobrajdić i brojne financijske malverzacije. (Pogledajte dolje linkove za detalje.) Perušić je degradirana na mjesto referentice za zaštitu od požara, jer na traženje ravnateljice nije željela lažirati potpis. Nezavisno, sličan dopis poslao je Ivan Grgurić, suprug jedne od liječnica.

Perušić, Balenović, Grgurić

Ministar zdravstva Darko Milinović, umjesto da poduzme korake za provjeru navoda, proslijedio je dopise optuženoj ravnateljici! Slijedilo je sedam tužbi za klevetu, i ti su postupci još uvijek u tijeku.

„Karlovački sud pravo je groblje za 'zviždače' i apsolutni rekorder po broju procesa protiv ljudi, koji su se usudili upozoriti na nepravilnosti“ – izjavila je 14. rujna Vesna Balenović, predsjednica Udruge „Zviždač“. „Previše pogrešaka za iskusnu sutkinju upućuje nas na razmišljanje o još jednom mogućem režiranom sudskom postupku, u kojemu je unaprijed dogovorena pobjeda kriminala i poraz poštenja.“

Marija Perušić je također predsjednica dugoreške podružnice stranke Zelena lista, pridružene članice Europske zelene stranke, i vijećnica u Gradskom vijeću.

U suđenju Grgurića i Perušić unaprijed dogovorena pobjeda kriminala?`(dalje.com, 14. rujna 2010.)

Ravnateljica bolnice tjerala mlade liječnice na pobačaj, a jednu je čak htjela proglasiti ludom (Slobodna Dalmacija, 10. rujna 2009.)


Post je objavljen 27.09.2010. u 22:37 sati.