Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/papar

Marketing

Deutsche Telekom, Balkanska Mafija, Ivica Mudrinić i Ivo Josipović.

DEUTSCHE TELEKOM I BALKANSKA MAFIJA

- -

Youtube:Deutsche Telekom, Balkanska Mafija, Ivica Mudrinić i Ivo Josipović (1/3)
Youtube:Deutsche Telekom, Balkanska Mafija, Ivica Mudrinić i Ivo Josipović (2/3)
Youtube:Deutsche Telekom, Balkanska Mafija, Ivica Mudrinić i Ivo Josipović (3/3)

Mislav Šutalo bio je gost 28. rujna 2010. u emisiji OTV-a Bujica voditelja Velimira Bujanca povodom početka istrage protiv uprave Deutsche Telekoma zbog korupcije na Balkanu. U emisiji je analizirana sprega mafije, medija i pravosuđa, pranja nova i pokroviteljstva visoke politike. U uvodnom prilogu svjedočio je nekadašnji urednik Business.hr-a novinar Ratko Bošković.


Izvanredni financijski rezultati T-HT-a posljedica su korupcije visoke politike u doba Račanove vlade i pranja novca kroz Hypo i telekom sektor od 2004. godine.

Poljuljano američko gospodarstvo bacilo se u dubinsku analizu loših poslovnih rezultata svojih kompanija i ustanovilo da ih konkurencija tuče neispravnim proizvodima (Toyota) i korumpiranjem državnih administracija (Mercedes, Deutsche Telekom).

Dugo smo živjeli u uvjerenju kako na “zapadu” sve štima i kako tamo nema korupcije u tolikom razmjerima, a onda je ispalo da su generatori korupcije u Hrvatskoj kompanije s njemačkog govornog područja poput Deutsche Telekoma, Mercedesa i Hypo Banke.

Spoj interesa njemačkih kompanija s balkanskom mafijom rezultirao je potpunim urušavanjem konkurentnosti hrvatskog gospodarstva kroz stvaranje monopola i klijentelizma.

Mafija s početka 90-tih se toliko dugo održala na vlasti zbog cenzure i korupcije u medijima i zbog korupcije u pravosuđu. Mafija ima visoko političko pokroviteljstvo.

U seriji dnevnika na papar.blog.hr i pollitika.com razotkriva se sprega mafije, Deutsche Telekoma i hrvatske visoke politike.

Dnevnici na
pollitika.com:

NU2 Stanković i Mudrinić obmanuli javnost

Ivo Josipović, HUP, Mudrinić, Spletkaroši i Prevaranti!

Josipović poslijednji Šuškov prijatelj

Josipović i udar na ustavno-pravni pore­dak

Papar na Vrhovnom sudu pobijedio T-HT

Veliki majstori pre­vara

Korupcija i konku­rentnost gospodarstva



Ivo Josipović, HUP, Mudrinić, Spletkaroši i Prevaranti!

Instant zvijezda hrvatske politike Ivo Josipović neki dan se kočeperio naslovnicom Slobodne Dalmacije izjavom da je ovo vrijeme spletkaroša i prevaranata. Povod za to je bila opera „Otello“ kojom je otvoreno Splitsko ljeto. Naš Predsjednik tvrdi da je lik Jaga idealan hrvatskom političkom trenutku. Dakle netko tko obmanama i lažima navodi druge da učine nešto na svoju štetu, a njemu na korist. Prevara je uspjela, zločin se dogodio, ali je prevarant razotkriven na kraju.

Idemo dalje. Novinar vodećeg hrvatskog tjednika postavio je slijedeći upit Predsjedniku (odgovor čekamo):

Poštovani gospodine predsjedniče RH,

povodom imenovanja g. Ivice Mudrinića u Vaš Savjet za gospodarstvo, kontaktirao me gosp. Mislav Šutalo iz Zagreba i upozorio na neke činjenice, a zanima me da li ste i Vi s njima upoznati:

1. da je g. Mislav Šutalo protiv g. Mudrinića podigao kaznenu prijavu zbog načina na koji je Mudrinić 1992. privatizirao novoizgrađeni peterosobni stan od 203 četvorna metra koji je Ministarstvo za promet i veze kupilo od trgovačkog društva „Tempo“ za tadašnjih 38.273.625 hrvatskih dinara?

2. da se nakon recentnih ustavnih promjena, kojima se ukida zastara privatizacijskog kriminala, obnavlja postupak na Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu (broj K-DO-107/07) protiv Ivice Mudrinića prema kaznenoj prijavi koju je podnio Mislav Šutalo, a zbog navodnih zlouporaba pri stjecanju stana?

3. da je zbog istog djela ( navodne nezakonite privatizacije stana) bivši Predsjednik RH Stjepan Mesić za člana Vašeg gospodarskog savjeta Ivicu Mudrinića izjavio da je „kriminalac koji bi u svakoj drugoj zemlji već odavno završio u zatvoru?“

4. da je provedena istraga kakve je prihode ostvarila RH od patenata Ivice Mudrinića budući da je Mudrinić 26. travnja 1994. godine na tiskovnoj konferenciji, na primjedbe da je privatizacijom stana opljačkao državu, izjavio: Sve svoje patente što sam ih imao, besplatno sam stavio na raspolaganje RH, a te stvari koštaju na svjetskom tržištu milijune dolara“?

5. da su po zahtjevu kojeg je predao Mislav Šutalo, Ministarstvo financija i Zavod za intelektualno vlasništvo utvrdili da Ivica Mudrinić nije dao na raspolaganje nikakve patente RH i da ne postoji nikakav prihod koji je RH ostvarila od Mudrinićevih patenata?

6. hoćete li, u slučaju pokretanja kaznenog postupka protiv Ivice Mudrinića, suspendirati njegovo članstvo u Vašem gospodarskom savjetu?

Idemo dalje. 22. veljače 2010. godine. Predsjedniku je uručena Pritužba temeljem članka 46.Ustava Republike Hrvatske „radi imenovanja Ivice Mudrinića u gospodarski tim koji će savjetovati Predsjednika Republike Hrvatske jer je imenovanje Ivice Mudrinića suprotno Vašim predizbornim obećanjima, suprotno izjavama u Vašem pozivu da ja moja obitelj i prijatelji izađemo na izbore i damo glas Vama i suprotno Vašem govoru kojeg ste izrekli tijekom ceremonije ustoličenja.

Ukazana čast Ivici Mudriniću suprotna je:

A. Vašem pozivu i poruci da se ne smijemo bojati i šutjeti.

B. Vašem obećanju da ćete inzistirati na sustavu u kojem se kriminal i korupcija ne isplate i da imovina i status stečeni na ovaj način neće biti duga vijeka.

C. Vašem obećanju da nećete dozvoliti da korumpirani moćnici zgrću bogatstvo i postaju stupovi društva rugajući se i razumu i svim poštenim građanima.

D. Vašoj konstataciji da je korupcija i organizirani kriminal posebno onaj gospodarski drugi važan razlog krize u kojoj se nalazimo te Vašem obećanju da ćemo u XXI. stoljeću izgrađivati državu utemeljenu na znanju, novim tehnologijama i konceptu održivog razvoja.

Iz osobnog iskustva znam da će ukazana čast Ivici Mudriniću biti snažan dodatni poticaj, kako ste u svom pozivu točno naveli, korupciji u pravosuđu da i dalje koči kazneni progon Ivice Mudrinića za kojeg je Vaš prethodnik Stjepan Mesić izjavio da je kriminalac koji bi u svakoj drugoj zemlji već odavno završio u zatvoru.
Sukladno članku 46. Ustava Republike Hrvatske zahtjevam odgovor po svim stavkama pritužbe i predlažem razrješenje Ivice Mudrinića.“
Pritužba se nastavlja s obrazloženjem na 13 stranica i priloženim dokumentima i dokazima.
Predmet se vodi u Uredu Predsjednika pod brojem: KLASA:050-02/10-11/10; UR.BROJ:71-01/2-10-02

Idemo dalje. 25. svibnja 2010. Godine Predsjedniku je uručena Opomena pred tužbu:

„Poštovani gospodine Predsjedniče,
22. veljače 2010. godine temeljem članka 46. Ustava Republike Hrvatske poslao sam pritužbu radi imenovanja Ivice Mudrinića u gospodarski tim koji će savjetovati Predsjednika Republike Hrvatske.

Kao oštećenik Vašeg postupka opominjem Vas da nisam dobio odgovor na pritužbu u smislu članka 46. Ustava Republike Hrvatske niti sam obaviješten o razrješenju Ivice Mudrinića.
Vaše ukazivanje časti Ivici Mudriniću hrvatsko pravosuđe tumači na jedan jedini mogući način kao nedostatak političke volje da se obračuna s organiziranim kriminalom u telekomunikacijskom sektoru hrvatskog gospodarstva.

Vi ste u pozivu da damo svoj glas Vama rekli da je korupcija sastavni dio hrvatskog pravosuđa i da se ne možete pomiriti s tim, stoga Vaš postupak ima sva obilježja izričite namjere.
Vaše odbijanje uvažavanja argumanata zbog čega ja osobno trpim štetu navodi me na zaključak da ste Vi osobno pruzeli pokroviteljstvo nad kriminalnim aktivnostima koje državu koštaju milijarde kuna.

Ako se u nekoj državi uspostavi kriminalni poredak onda više nema institucionalnih mehanizama te države za borbu protiv kriminala. A protiv kriminala se boriti mora.....“

Onaj na „J“ s početka priče, kako ono prevarant i spletkaroš? E pa tko o sebi tako zbori taj je barem dvaput gori.

Post je objavljen 26.09.2010. u 15:28 sati.