Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ODGOĐEN SAJAM 3. SKOK



Sajmovi SKOK i LOREKO zajedno u Gudovcu 21. i 22. 5. 2011.

Odgođeno je održavanje 3. SKOKA, Sajma konja i sportske opreme za konje koji se trebao održati 2.i 3. 10. 2010. na sajamskom prostoru Gudovec u Bjelovaru.
Prema riječima Zlatka Salaja, direktora Bjelovarskog sajma 3.SKOK je odgođen zato što mnogi uzgajivači i izlagači zbog troškova jednostavno ne bi nastupili na sajmu, a što je povezano s ukupnom gospodarskom situacijom u Hrvatskoj. Procijenjeno je da i Uprava Bjelovarskog sajma mora štedjeti i paziti kako ulaže, jer su zbog sniženih cijena sajamskog prostora značajno smanjeni prihodi. Zbog toga će se početi provoditi nova poslovna strategija u kojoj će se dvije sajamske manifestacije usmjeriti na istovremeno održavanje. Zato će se 3. SKOK održati 21. i 22. 5. 2011. godine zajedno sa LOREKO-m, Sajmom lova, ribolova, ekologije i turizma .

Uprava Bjelovarskog sajma navodi da te dvije sajamske manifestacije koriste dva zasebna prostora - SKOK u stajama, a LOREKO u izložbenim dvoranama, te će 21. i 22. svibnja izložbeni prostor u Gudovcu postati na taj način veliki Sajam, ništa manji od uobičajenih sajmova Proljetnog ili Jesenjskog kakvi se tradicionalno održavaju u Bjelovaru na prostoru u Gudovcu.
Pavao Sabolski v.d. ravnatelj Hrvatskog centra za konjogojstvo državne ergele Đakovo i Lipik kaže da su obavljeni razgovori u svim Savezima i Udrugama konjogojaca koji su se složili s tim da se sajam 3. SKOK odgodi do proljeća, što će se iskoristiti za kvalitetnije uređenje prostora za smještaj konja. Također će se proširiti broj konjičkih natjecanja na Sajmu u proljeće 2011. godine.


Post je objavljen 25.09.2010. u 18:48 sati.