Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Danas na Trgu Francuske Republike

Nakon formalne podrške, Slobodni Filozofski organizirao je tribinu povodom štrajka radnica Kamenskog koje nisu primile plaću već pet mjeseci. Tribina je održana danas u tri popodne na Trgu Francuske Republike. (Jučer sam objavio obavijest i poziv.)



Sudjelovalo je nekoliko stotina radnica, studenata i drugih građana, koji su došli izraziti podršku. Nažalost, nisu se pojavili najavljeni predstavnici Stožera za obranu Petrokemije Kutina. Njihovo je sudjelovanje najavljeno za novi zbor, koji će se održati u ponedjeljak u 15:00 na istom mjestu.



Radnice su odbile molbu, koju su iznijeli neki govornici (među njima i ja), da prekinu štrajk glađu, jer time samo naude sebi, a čeka ih duga borba.

Odlučeno je da ostaju na trgu preko vikenda. Slijedi formalna obveza postupka mirenja, a štrajk je moguć u srijedu.



Danas je Crveni križ postavio šator za radnice koje prosvjeduju. Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, rekao je da su se oni danima trudili, da taj šator dobiju, jer zbog poplava i najavljenih novih kiša svi su šatori zauzeti.



Radnice se žale da im sindikat nije pomogao, ali Sever kaže da mjesecima na ovom slučaju rade i da su radnice ranije odbijale njihove prijedloge za moguće akcije.Osim toga, svojedobno su sve za sitniš prodale dionice svoje tvrtke.

Post je objavljen 24.09.2010. u 22:55 sati.