Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Minimini, manji od najminija

Tih davnih dana, kad sam delal u Kini...................
pričam z jednim profesorom (dada, na kineskom, moš mislit)
i veli ovaj meni, o riži smo pripovedali,
da ima 11.000 vrsta riže.
Dada, ima, ima, moš misliti, jebem te telasta.

Dojdem doma, odem na enciklopediju Leksikografskog zavoda,
moj tadašnji Net, kad ono......hibridi, njih 7.000 komada.
Ma ote vrit, to ko naša kuruza.
Tu smo ih prešišali do neba.
Prvaci smo u hibridima.
Tak smo sjebali tu mexičku kuruzu, kaj je inače,
pustinjska biljka, kaj more rast u nenormalnim uvijetima, daaaaa,
danas,
ak ju ne špricaš 62 put i ne zaljevaš sa 10 litara vode po biljci, po danu,
nemre uspijeti.

I dal sam si specifični zadatak,
ajd i ti budi kreten u toj akademiji.
Proizvedi najmanji kukuruz, kaj ga je svijet vidil.
Ne nije zajebancija!
Tak sam se bacil na posel u svom balkonskom agrolabosu.
Mal-tretiral, to je kad malo tretiraš, "ptimal"
bi rekli Francuzi, za razliku, od "Grandmal-a",
određne sorte i evo ga.
Se sjećate onih, kaj su bili veći malkice od opaljača.
E, ovog sam dobro sjebal, ko veća hibridna boba kupine, je.











Zračunal sam, da bi prinosi po hektaru mogli biti čak,
oko 1,8 do 2 kilograma, a moraš mu pričati svaki dan,
ne, ono skupno, ko na saborima HDZ-a,
već naosob, sa svakom biljkom.
Gnojiti ga,zalijevati, jebavat, ma svašta.


Bil sam u onom internacionalnom Šparkasu dućanu.
Jebem ti, imaju papaline po 0,99 Kn za 10 dkg.
Mam sam ih zel i onak zaleđene,
co, brašno, friganje, u vatrostalnu, pa prelil,
sa popo voda, kvasina, biber u zrnu, svjerž ružmarin, lovor,
to sa c. dinjstanim lukom, na maslinovom, zakipil,
isključil i tek ondak nutra sitnosjeckani češnjak,
pa prelil ove ribice.
Mmmmm, ništ čiščenja, a cijele jebe, ovaj jedeš.










Dojdem jučer u pol pet doma, odem si mjeriti šećer,
a ono, skoro i da ga nema.



Suknem dvije litre "Adria" pive,
pojedem tih, dvadesetak papalina,
malo Neta,
kresnem deca Rubinovog vinjaka,
pa još jednom,
Pa pun pijat talijatela sa 30 dkg ragua, malo ljutih feferona,
nešto ljutog kečapa, s umakom od vrganja i nekih 100 gr.,
parmezana.
pa maznem jedan sirup limin sok, njega 1 deca + 2 deca vode,
pa tri deca soka od jabuka u kojem su i dvije mrkve i jedan limun.
Pričekam sat vremena, odem mjeriti i eto,
šećer u normali.........13,8
Jutros je bil 9,8, a danas oko 17 h., 4,8.
Sad ponavljam postupak.
Stalno me jebe taj šećer, a ova moja živčani.
Neznam koji joj kurac, koda ga ona ima, a ne ja.

Ne zajebavam se, sve je istina,
jebe me taj šećer, al i ja njega.


Post je objavljen 24.09.2010. u 17:27 sati.