Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Odgovor...

Od pročelnika Upravnog odjela za upravljanje gradskom imovinom primio sam pisani odgovor na pitanje o problematici ulice Pjantade. Naime, kako sam već pisao na ovom blogu, na sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča od 06.08.2010. godine postavio sam pitanje vezano uz asfaltiranje spomenute ulice. Evo odgovora: "Upravni odjel za upravljanje gradskom imovinom prema postavljenoj zadaći Gradskog vijeća analizom predmeta tematike pokrenuo je postupak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa sukladno Prostornom planu uređenja Grada Poreča i GUP-a Grada Poreča." Uvidom u prostorno plansku dokumentaciju utvrđeno je vlasništvo nad zemljištem.

Nadalje: "Vlasnici su pismeno kontaktirani na način da vlasnički bez naknade ustupe predmetne prometne građevinske čestice Gradu Poreču koji bi dalje financirao svu potrebnu dokumentaciju, troškove pripreme zemljišta i konačno komunalno uređenje dijela predmetnih ulica u naselju Vrvari. Vlasnici predmetnih parcela u danom roku očitovali su se pismeno i to uglavnom negativno na prijedlog Grada da vlasnički bez naknade ustupe tražene prometne dijelove parcele, te zatražili zamjenske građevinske parcele i drugačije obeštećenje (novčano)."

Spomenuti mi upravni odjel, kao vijećniku, predlaže da sredstva planirana za uređenje spomenute ulice predvidim u prijedlogu idućeg proračuna Grada Poreča.

Uvažavajući sve okolnosti i poteškoće na koje svakodnevno nailaze naši sumještani u ulici Pjantade ("Herakovi stanovi"), ovim vas putem informiram da je to maksimum što sam posljednjih godina uspio postići. Potrebno je sada procijeniti vrijednost tog privatnog zemljišta koje je u naravi put. Za pretpostaviti je da to zemljište koje je građevinsko, ali nije za gradnju, ne može postići vrijednost od 100 i više eura koliko košta metar kvadratni građevnog zemljišta na tom području. Dakle, došli smo do faze u kojoj bi Grad trebao ponuditi određeni iznos za te puteve. Nastojat ću putem amandmana utjecati na uvrštenje potrebnih novčanih sredstava za otkup tog zemljišta u novi proračun Grada.

OSTALE NOVOSTI

Prije desetak dana ponovno je uređena biciklistička signalizacija na stazi Decumanus Maximus Agri koja prolazi i područjem Vrvari i Veleniki. Kako izgledaju novi znakovi za bicikliste možete pogledati ispod.

Photobucket

Više o biciklističkim stazama možete pročitati na službenim web stranicama Turističke zajednice Istarske županije posvećenih isključivo biciklizmu. Link je www.istria-bike.com

Na ovom smo blogu pisali i o osiguranju nekretnina od provalnika. Nedavno sam na talijanskom tv kanalu Italia1 pogledao reportažu koja je veoma zanimljiva, pa ukoliko se služite talijanskim jezikom, pogledajte ovdje...







Post je objavljen 23.09.2010. u 22:16 sati.