Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/makeupart

Marketing

Kako oblikovati savršene obrve

Obrve su jedno od najvažnijih dijelova lica jer upravo mu one daju određenu ekspresiju. Upravo zbog te činjenice bi svaka promjena na obrvama trebala biti promišljena i delikatna. Pravilno oblikovanje obrva čini ogromnu pozitivnu promjenu na licu (na koju se ipak treba malo naviknuti) dok zahvatima koji nam ne pristaju možemo i nesvjesno završiti s estetski neprihvatljivim rješenjem.
Možda ćete pomisliti kako su šablone najbolji i najlakši način za oblikovanje obrva, no svatko od nas ima jedinstvenu strukturu kostiju lica, te je odabir šablone koja nam odgovara ponekada i nemoguća misija. Naime, osim samog oblika obrve od ključne važnosti je i to da one budu u harmoniji s licem.
Dakle, prije nego uzmemo pincetu u ruke trebamo se zapitati koja je za nas pravilna debljina, duljina, oblik i boja obrva.



Ako imate sitno lice, ili pak male oči, deblje obrve nisu dobar izbor jer bi ih mogle dodatno opteretiti stoga će vam
bolje pristajati tanji lukovi.
Deblje obrve bi trebale izbjegavati i osobe s nižom čeonom kosti, dakle ako je prostor između prirodne obrve i gornjih trepavica malen, pokušajte s tanjom obrvom višeg luka (manje ravna obrva). Ovim ćete dodatno «otvoriti oko», no treba paziti da ne pretjerate i da čupate unutar svojih prirodnih «gabarita».
Deblje obrve odgovaraju punijim licima (okruglim, širokim ili kvadratičnim) jer bi se tanje obrve na njima lako izgubile, ali bi i dodatno naglasile širinu lica. Probajte s lagano podignutim lukovima koji nisu pretanki.
Najviši luk obrve nikada ne bi trebao počinjati prije vanjskog kuta irisa. Trebao bi se nalaziti na kraju druge trećine obrve. Zamislite da se radi o trokutu kako pokazuje slika dolje.



Izraziti sam protivnik čupanja dlačica iznad luka jer se na taj način lako izgubi prirodni luk obrve, a u najgorem slučaju se i «zatvara oko, odn. pogled». Ako je nužno počupati dio dlačica iznad luka obrve to bi se trebalo raditi nakon što je posao s donje strane već obavljen, no i u tim slučajevima ne preporučujem da se «počiste» baš sve dlačice iznad obrve. Ovakve uradke često viđam na djevojkama koje su se prepustile u ruke profesionalaca stoga oprez!
Prije čupanja je korisno dlačice začešljati prema gore i pratiti gdje je određenoj dlačici početak, a gdje kraj jer bi nam upravo njen kraj mogao nedostajtati na određenom području. Upravo zbog toga je nekada potrebno dlačice skratiti, a ne čupati.

Iako boja obrva često ovisi o trendovima (sjetimo se platinaste Madonne s crnim obrvama) najbolje ćete izgledati ako boja obrva odstupa jednu do dvije nijanse od boje kose. Npr. ako se radi o brineti obrve bi trebale biti nijansu svjetlije, a ako se radi o plavoj kosi jednu nijansu tamnije. Premda se mogu trajno obojiti odn. posvijetliti sličan efekt se može postići i blond olovkom ili gelom za obrve koji će pristajati većini.

Strpljenje je jako bitan čimbenik stoga si odvojite dovoljno vremena prilikom zahvata na obrvama. Nikada ne forsirajte oblik svojih obrva prema nečemu što je neprirodno, osim što je bolno pretjerano čupanje često je i nepotrebno. Ako imate prirodno nizak luk obrva pomirite se s njim, jer bi visoki lukovi na vašem licu vrlo vjerojatno izgledali neprirodno, te ne bi dali estetski prihvatljiv izraz licu.


Post je objavljen 22.09.2010. u 17:44 sati.