Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rudarka

Marketing

Kamensko! Pomozimo ženama!!

Srce me zabolilo, te oči orosile kad sam još popodne vidjela prilog o jadnim ženama koje i dalje rade u Kamenskom (tekstilna industrija).

KAMENSKO je dioničko društvo i pogledajte kakvu mrak web stranicu imaju!

Istovremeno te iste žene - radnice nisu dobile PET mjeseci svoju (pretpostavljam mizernu) plaću, kakve su već u tekstilnoj industriji.

I nema majci - kako ne bi dobile izvanredni otkaz (zbog nerada) svaki dan MORAJU odraditi svoju normu. Ma sramota i bezobrazluk. headbang

Istovremeno direktor - neki bezobrazan tip - u kameru je izjavio kako je uvrijeđen što mu žene štrajkaju glađu (iza radnog vremena!) jer eto - ne izvršavaju normu na koju je on navikao. Ma daj. Za đabe!! burninmad

Koja je to država, koji su to bezobrazni političari, koji su to vlasnici što i dalje izvoze proizvode (to znači zarađuju eure, dolare, a istovremenu su kao izvoznici oslobođeni plaćanja pdv-a!), a da istovremeno ne isplaćuju niti minimalac, a kamoli normalnu plaću tim jadnim djelatnicima, tj. uglavnom djelatnicama. Tim ženama što doma hrane svoju dječicu.

Nema tu bundi, ni visokih peta, ni kavica na cvjetnjaku. Nemaju ni za koricu kruha.

Zato - probajmo nešto učinit!.

Vi koji stanujete u Zagrebu, molim vas da napravite toplu kavu, čaj, zašećerenu vodu, te nađite neku staru deku jer su gore navedene žene u parku ispred tvornice štrajkaju glađu. I ovu noć. A sutra će opet odguliti svojih osam sati rada za strojem!


Ako imate mogućnost i veze - dođite s novinarima i kamerama. Ovo treba snimati svaki dan!!



Post je objavljen 21.09.2010. u 19:24 sati.