Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/okusi-tastes

Marketing

Dosta mi je KURVI, odoh u ....



Dosta mi je kurvi. Upravo sam se vratila iz Hamburga i sto me prvo svatko pita? Jesil bila na Reeperbahnu gledat kurve. Nisam. Nisi se tamo setala? Nisam. Dosta mi je kurvi, dosta mi je njihovih pateticnih ispovijesti i otuznih zivota. Imaju li izbora ili ne, nije bitno. Koji su njihovi razlozi, jel to financiranje drogiranja, nakita ili krpica - nije bitno. Jesu li lazljive kako se tvrdi, takodjer nebitno. Lazu li same sebe i uljepsavaju li neke vlastite "istine" kako bi se uopce mogle pogledati u ogledalo - ne zanima me. Neka prodaju i tijelo i dusu a ja ih ne moram gledati kao u Zoo vrtu. Jer Hamburg nudi puno vise toga, prelijep je grad i zaljubila sam se u njega na prvi pogled. Mozda je tome pridonijela i visegodisnja ceznja i ispunjenje i nadmasenje mojih ocekivanja.

I tako, u St. Pauliju smo bili ali Reeperbahn , skup sa svojom Herbertstraße u koju se ne pustaju ni zene (osim daklem kurvi) ni muskarci mladji od 18 godina jer to je ulica bordela, smo - izostavili.

"Najgrijesnija" ulica i kvart na svijetu su tu nastali zbog ogromne luke, cije je mornare iz cijelog svijeta trebalo nekako (seksualno a kako li drugacije) zadovoljiti za vrijeme kratkog predaha na kopnu. Dakle, kurve su tu zbog mornara a ne mornari zbog kurvi. Odlucili smo se za brodove i to bez mornara, ribu, skoljke i jos ponesto!

Daklem, za pocetak ravno s aerodroma pravac u - Hamburgovu luku. Iako se ova luka nalazi u uscu rijeke Elbe i iako je cak 100 kilometara udaljena od Sjevernog mora, ona se smatra za trecu (3.) najvecu MORSKU luku Europe nakon Rotterdama i Antwerpena te za drugu najvecu kontejnersku luku Europe. Naravno da je i jedna od najvecih svjetskih luka, navodno po vaznosti na 11. mjestu a po povrsini - cak na 2. mjestu (ne mogu na zalost provjeriti ove informacije jer se web stranice i moj vodic nekako ne mogu usuglasiti.) Ali povrsina joj je cak 7236 hektara i puno je veca nego sam zamisljala. Ogromna, bez kraja. Tu se nalazi i brodogradiliste o kojem ce isto biti rijec-dvije a bit ce i slikice NAJOGROMNIJE jahte na svijetu, koja je upravo u izgradnji, skrivena izmedju dokova.
MOLBA I ZAKLJUCAK: NEDAJMO NASA BRODOGRADILISTA; BORIMO SE ZA NJIH!

Sad sa rijeci malo prelazim na djela odnosno slike. Tu smo kupili karte (Baumwall) i trebali krenuti. Vrijeme je bilo cas kao na slici, pa bi malo padala kisa ili se skroz razvedrilo. Histericno vrijeme mijenjalo se na minutnoj osnovi i to uz neprestano jak vjetar.



Pricekali smo neko vrijeme jednog frenda i njegov kofer i to u ovom starom engleskom brodu, da se ne smrzavamo na vjetru. Brod je pretvoren u popularan restoran i hotel a dok smo mi na njemu pili vodu prljavi... pardon, pravu sjeverno njemacku kavicu bez okusa ali zato s bojom vode u kojoj je oprano sudje, na nizoj je palubi bilo vjencanje. Ali atmosfera je ono sto je vazno, kavu mogu popit i doma jel tak :)?



ovo je zid gdje se mogu vjesat kaputi, pun djecjih crteza brodova, simpaticno.



Sjeli smo na brodic kakvih je za turiste puno i vozikali se okolo uz vrlo zabavnu pricu i viceve naseg kapetana. Tako je ljuljanje po velikim valovima bilo "besplatno" a u slucaju da nam prijeti potonuce, pripremio je i posebne prsluke za spasavanje za svekrve: napunjene olovom rofl



Prolazili za pocetak pokraj Speicher-a odnosno kraj bivsih luckih skladista od kojih su neka to jos uvijek (kao npr. ova s hrpama trgovaca tepisima) a neka su preuredjena.



Ovaj dio luke je stalno u izgradnji, arhitektura je odlicna!



Ono najbolje mi je tu ipak nesto sto tek ceka dovrsenje! Jedno bivse skladiste na koje se nadogradjuje moderna arhitektura: gradi se stakleni dio koji ce predstavljati veliki val. U gotovoj zgradi, cija izgradnja malo kasni, nalazit ce se operna kuca!

Evo i njenog trenutnog vanjskog izgleda:





A sad evo jos par slikica iz ove ogromne i fascinantne luke:



schrottplatz, tu se stari automobili pretvaraju u staro zeljezo.






I evo obecane jahte u izgradnji. Najvece na svijetu, duljine od - ako sam dobro zapamtila - 175 metara ! S pristanistem za helikoptere, naravno. Neki od ovih dokova brodogradilista su plivajuci, pontonski.



Abramoviceva je jahta nedavno izasla iz istog ovog brodogradilista kao najveca na svijetu. Ova ce navodno biti veca i dulja i pripada nekom arapskom sheiku koji je ako je vjerovat nasem kapetanu jos "neozenjen" rofl pa naval'te zene hehe....Samo, sto ce ti muskarac koji se natjece s drugim u duzini....pa bilo to i duzini jahte naughty.



Eto, to bi bilo to, mala plovidba Hamburskom lukom. Ima fotki i prica jos malu tonu ali pitanje je da li ce bit vremena da ih sve strpam u postove. Jos sam ionako "duzna" jedan Dubai i jos pokoju reportazicu iz Provanse....

Kurve dakle trazite negdje drugdje wink, ovdje ih nece biti.

Moin moin!


molim malo paznje, procitajte ovaj post:
molim, molim, molim procitajte ovo i ucinite sto je u vasoj moci.




Post je objavljen 21.09.2010. u 21:30 sati.