Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/makeupart

Marketing

Make-up trendovi za jesen 2010.

Make-up trendovi za jesen 2010. su vrlo različiti, stoga će ove sezone svatko za sebe pronaći look koji savršeno pristaje, kako uz outfit, tako i uz karakter pojedinca.

Trend koji je usmjeren na minimalističko nanošenje šminke, gdje se nastoji istaknuti prirodna ljepota, te se šminka nanosi po pravilu «manje je više», zadovoljit će one u stisci s vremenom, no ipak najbolje pristaje mladim djevojkama. Naglasak je na besprijekornoj koži na koju se nanosi lagana podloga ili pak tonirana krema, dok su oči i usne «gole» i naglašene prirodno smeđom nijansom sjenila i prozirnim sjajilom. Ovakav look se za večer lako oplemeni usnama koje su naglašene toplim crvenim nijansama ruževa koje će ove jeseni biti ultra sjajne.

Na pistama su zavladale i boje metala na očima: zlatna, srebrna, bakrena i brončana, a hit su i kremasta metalik sjenila u pastelno plavoj i zelenoj nijansi. Za ovaj tip sjenila je bitno da su na bazi vode, kako bi bila postojana na kapcima.

Kao i svake jeseni, naglasak se stavlja na zemljane tonove koji su ove godine obogaćeni svim nijansama ljubičaste - od svijetle lavande do tamne šljive. Ljubičasta se koristi na očima, usnama, noktima, a pastelna lavanda se koristi i kao rumenilo.

Osobno me se dojmio make-up look s New York Fashion Weeka koji kombinira sva tri trenda: toplo smeđe sjenilo koje se na vanjskim kutevima pretvara u ljubičasto, dok je u unutarnjem kutu kremasto sjenilo boje bisera. Jagodice su istaknute bronzerom, a usne prirodne. Premda su još uvijek moderne naglašene obrve, za ovaj look sam ih ostavila prirodne, lagano dopunjene blond olovkom za obrve. Poseban naglasak na oči daje i ljubičasta maskara nanešena na gornje trepavice.



Paletu korištenih boja možete vidjeti na slici dolje jer ne želim navoditi marke korištenih proizvoda.
Ove dramatične nijanse pristaju uz smeđe oči, ali i uz sve tonove kože, premda najviše do izražaja dolaze kod tamnije puti. No, uvijek možemo poslušati savjet Marca Jacobsa: «Ne preuzimajte trendove u cijelosti, nego odaberite one dijelove koji vam najbolje pristaju.»




Post je objavljen 21.09.2010. u 00:00 sati.