Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

MKD Népkor organizira “Dan Mađara u Osijeku”



Mađarsko kulturno društvo Népkor 12. godinu zaredom organizira manifestaciju "Dan Mađara u Osijeku" koja će se održati 11. rujna, od 16.30 do 22 sati na Trgu Ante Starčevića. Događanje počinje svečanim mimohodom sudionika u središtu Osijeka, nakon kojega slijedi kulturno-umjetnički program. “Zabavni dio priredbe otvaraju puhački orkestar iz Pečuha "Ércbányász" i plesna skupina "Zengovárkony" s Mečeka.

U nastavku će nastupiti budimpeštanski komorni zbor "Stella" i brojne plesne skupine kulturnih udruga istočne Slavonije i Baranje, s približno 300 sudionika. Popratni dio zabavnog programa održavat će se na 20 štandova gdje će biti izložene rukotvorine i tradicionalni mađarski gastronomski pripravci. Također, ovom će prilikom pojedine udruge prikazati jesenske radove. Članovi udruge iz Zmajevca gazit će grožđe, oni iz Batine peći će ribu i langošice, a riblje specijalitete pripremat će i Kopačevčani.

Na kraju programa održat će se završni čardaš sa sudjelovanjem svih nazočnih građana, najavljuje Zsuzsanna Kutin iz Népkora. Dan Mađara u Osijeku i ove će godine biti prilika za susrete predstavnika prijateljskih gradova Pečuha i 13. okruga Budimpešte s čelnicima Grada Osijeka i Županije.


Post je objavljen 09.09.2010. u 10:42 sati.