Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ogmaksimala

Marketing

ZAŠTO BOKULIĆ NIJE POENTIRAO NA ROG-u


Jaca Kosor-Drobac neki je dan priredila malo primanje za jednu momčad koju vodi strateg od zanata, Ratko Rudić, onaj isti za kojega je naš ambasador Dragoljub Tonči Vrdoljak (inače partizanski glumac) svojevremeno rekao da bi ga se trebalo riješiti jer nema u njega dovoljno hrvatskoga domoljublja. No, naša premijerka Ratku je to zaboravila i krenula je s istom mantrom kao i za vrijeme Ive Sanadera. Tada je izjavila: Kud Ivo tud i ja. Upravo je to neki dan ponovila u svojoj primaćoj sobi u Banskim dvorima, samo je zamijenila ime: „Kud Ratko tud i ja“, htjela je reći. Toliko je nahvalila ekipu vaterpolista da je doslovno rekla: Trebali bi od vas učiti kako se brane boje svoje domovine i kako se stiže u i na vrh Europe. Jer upravo tom činu stremi premijerka i njena Vlada.
Sad, ako bismo usporedili Rudićevu ekipu i ekipu Jadranke Kosor primijetit ćemo da je Jadranka ljepša od Ratka i to je njena jedina prednost. Usporedite sada skupnu sliku vaterpolske reprezentacije i ministarske reprezentacije Republike Hrvatske. Barač, Bošković, Buljubašić, Burić, Bušlje, Dobud, Hinić, Joković, Karač, Muslim, Obradović i Pavić kontra Šukera, Vukelića, Karamarka, Jandrokovića, Popijača, Čobankovića, Kalmete, Pankretića, Bajsa, Milinovića, Ivića, Bošnjakovića, Fuksa, Biškupića, Mlakara i Marine Matulović-Dropulić. Nisam ove ljude mislio usporediti po izgledu i godinama, već samo po karakteru, moralu, kompetenciji i volji.
Dok ova potonja ekipa pognute glave bježi na sporedna vrata iz svojih Dvora prodavajući puse (Šuker), visibabe (Šeks), ljubičice (Marina), broševe (Jadranka), a vaterpolisti se kite zlatom i premijama Vlade, navijačima srdačno mašu i smiješe se od sreće, dotle predsjednik Sabora Luka Bebić govori o Polančecovu izbacivanju iz stranke. „U ovom statusu nema razloga da se izbaci osim ako ne dođe do novih elemenata koji će doći ili ne neće doći“, poentirao je. Zbog ove maksime Ratko mu je Rudić ponudio da bude počasni član vaterpolske reprezentacije, ali mora znati plivat. „Ako treba potvrda, donit ću ju“, odvratio je Bebić.
Da Vlada i ministri uzaludno bježe od novinara i svoga naroda gubeći u bijegu glavu govori i činjenica kako glavni odbor HDZ-a organizira skupove svoje mladeži po gradovima. Nedavno je jedan takav skup organiziran i u Splitu na taj način da je, recimo, između ostalih gradova, i u srednjim školama u Karlovcu animirao učenike da otputuju u Split. Osiguran im je trodnevni smještaj s hranom, a za uzvrat su morali prisustvovati svakodnevnim skupovima. Članstvo u HDZ nije bilo obvezno!
To je zapravo najsramnija zamjena teze Potemkinovih sela. Tada, za vrijeme ruske carice Katarine Velike u 18. stoljeću, Potemkin je stvarao lažna sela da fascinira caricu, a danas Potemkinova sela stvara princeza Jadranka da zavara svoj narod. Ima li nešto odvratnije?
I tako, dok Damir Polančec popisuje 42 afere u koje su umočeni HDZ-ovi ministri, dok oni doživljavaju zloćudne orgazme, a predsjednik Sabora poentira na „će doći – neće doći“, na Radio Ogulinu nezavisni zastupnik Gradskoga vijeća, Željko Bokulić, nije htio poentirati. Priliku za to više neće imati.
Naime, mladi lav ROG-a, novinarski ekspert, okupio je u sportskoj emisiji predsjednika i tajnika Sportske zajednice Grada, a sučelice postavio Željka Bokulića, vijećnika koji puca od isto tako zloćudne znatiželje kamo to sve idu novci poreznih obveznika. Počeo je savršeno; staloženo oprao tajnika, potom i predsjednika dok se ovi nisu snašli. Vrlo su korektno to saslušali, ali ga je novinar prekinuo i dao riječ ljudima od podobnosti. E sada je Bokulić sve upropastio. „Tko su kategorizirani sportaši“ ponavljao je kao papiga, a zna da neće dobiti odgovor. Lako je sada govoriti, ali mislim da je trebao ostaviti pitanje otvoreno i postaviti sljedeća; kako izgleda sastav TK Ogulina i tko plaća igrače iz BiH, Slovenije i ostatka Hrvatske, (neće dobiti odgovor), tko je potpisao ugovore s tim tenisačima i zbog čega? (nema odgovora), kako izgleda troškovnik adaptacije svlačionica dvorane i tko je izvršio pregled radova? (nema odgovora), tko je raspisao natječaj za izvođenje tih radova i gdje je dokumentacija (nema odgovora). Tko je otvorio bife u teniskoj dvorani, a tko u velikoj školskoj dvorani uz tenisku i jesu li registrirani? I sada, kada ne bi dobio odgovor ni na jedno to pitanje poentira slavodobitno: Gospodo draga, u ovom siromašnom Ogulinu bez gospodarske i socijalne perspektive vi trošite sredstva poreznih obveznika bez ikakve odgovornosti i bez koristi za ogulinski sport i društvo u cjelini. Nadam se da će se i Općinsko državno odvjetništvo dokopati snimke ove emisije te upotrijebiti sve svoje mehanizme i zakonske instrumente po kojim taktovima bi vi mogli otplesati barem jedno ljeto. Da imam smisla i umješnosti kao Bokulić ja bih to tako nekako poentirao.


Post je objavljen 19.09.2010. u 06:00 sati.