Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sebastianvettelspace

Marketing

Red Bull istražuje uzroke loših startova

Image and video hosting by TinyPic

Startovi Red Bullovih vozača, a posebno Marka Webbera su postali zabrinjavajuće loši, čega su svjesni i u upravi momčadi. Njihov direktor Christian Horner je najavio da će hitno vidjeti o čemu se radi.
"Moramo detaljno vidjeti o čemu se radi jer su nam startovi na početku sezone bili odlični, u tom smo aspektu bili vrlo, vrlo jaki," kazao je Horner.
"Kroz posljednjih nekoliko utrka smo izgubili performanse na startovima i tek trebamo utvrditi je li to posljedica aerodinamičke konfiguracije za specifične staze ili se radi o nekom drugom razlogu."
Start Marka Webbera u Belgiji je bio očajan, a situacija u Monzi je bila tek nešto bolja; Webber je odmah na startu izgubio poziciju od Hamiltona, a zatim i momentum zbog prekasnog kočenja za prvi zavoj. S druge strane, Vettel je na startu zapeo iza Webbera, a onda na prvoj šikani izletio.
"Obojica su duboko ušla u prvi zavoj i tu su izgubili momentum pa su onda izgubili još mjesta od Kubice, Hulkenberga, Rosberga i Schumachera," prisjeća se Horner.
Usprkos lošem startanju, Christian Horner kaže da je zadovoljan finalnim rezultatima s Velike nagrade Italije, koji im je bio najteži GP vikend sezone.
"Mislim da je Monza za nas predstavljala najveći izazov i činjenica da smo uspjeli osvojiti više bodova od McLarena je jako pozitivna. No, mi smo svjesni toga da će nam neke staze odgovarati, na nekima će biti marginalno, no nadamo se da više nećemo vidjeti razlike poput onih s prošlog vikenda," zaključio je.

Source: f1racing.com.hr

Post je objavljen 17.09.2010. u 21:12 sati.