Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sebastianvettelspace

Marketing

Newey: Renault je jedina Red Bullova opcija za motore

Image and video hosting by TinyPic

Adrian Newey je izjavio da će bolidi Red Bull Racinga i sljedeće sezone gotovo sigurno voziti na Renaultovim motorima, premda je jasno da specifikaciji RS27 nedostaje snage u odnosu na motore suparnika. Deficit je nemoguće nadomjestiti budući da su svi motori homologirani prije nekoliko godina, što ujedno znači i da je razvoj, izuzev perifernih komponenata, zabranjen.
"Na koje druge motore uopće možemo prijeći," izjavio je Newey za njemački Sport Bild. "McLaren nam je zabranio Mercedesove motore. Tu je još samo Ferrari. Ali, s razlogom se pitamo: ako ih pobijedimo, zar ćemo i dalje imati istu specifikaciju kao i njihova tvornička momčad?"
Procjene govore da Renaultov motor ima i do 40 konja manje u odnosu na suparničke, no motor zato ima i nekih svojih prednosti poput niže potrošnje. Osim toga, Renaultov motorski odjel je reaktivan, a Red Bull je zadovoljan partnerstvom.
No, deficit snage je i dalje gorući Renaultov i Red Bullov problem. U slučaju da FIA opet ne pokrene proces izjednačavanja, Newey smatra "da je lako moguće da se Renault povuče kao dobavljač motora."

Source: f1racing.com.hr

Post je objavljen 15.09.2010. u 21:10 sati.