Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rilady

Marketing

Upalila se lampica


U postupku učenja o sebi čovjek zalazi u razne kuteve svoga života. Dobre i loše. Sretne i nesretne. Lijepe i ružne. Iz svih područja. Bori se sam sa sobom i svojim pitanjima, a još više s odgovorima. Pitanja se postavljaju neprestano i naučeno, očekujemo odgovor u poznatom obliku. No, odgovori nam stižu sa svih strana, u simbolima koje treba znati pročitati. A i nakon teškog procesa čitanja, treba ih znati prihvatiti. Kada i taj težak korak prođe, onda nastaju promjene unutra što slijede promjene izvana.

No zašto ova filozofija i ovaj uvod?
Istražujem svoje bivše dečke koji su imali zadaću, osim voljeti me pa povrijediti, nešto me i naučiti... o meni.
Razni su to likovi iz mog života koji su me na pravi način pripremili za život, a ja sam to tek sada shvatila. Sve godine koje sam provela razmišljajući o tome koji je bio njihov problem, zapravo sam trebala okrenuti prema sebi i zapitati se "koji je moj problem?" Sada to znam i sada se pitam i rješavam repove.

Previše je posla u tom čišćenju duše i podsvijesti, ali uporna sam. Otprilike me uhvati jeza kada svaki dan shvatim nešto što je doslovno vrištalo i iskakalo mi pred lice i pokazivalo "hej, tu sam, pogledaj mene pa sebe i sve će ti biti jasno" :).

Sada tek znam kako gledati :) kako osjećati.... kako čitati svijet oko sebe...

I znate... nije lako... ali je vrijedno



Post je objavljen 15.09.2010. u 21:13 sati.