Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/branitelj

Marketing

Oprosti mi Gospodine

Gospodine želio sam ti pokazati slike gladne djece u Africi, slike ubijene nerođene djece, slike gole djece u naručju svojih golih roditelja, koji zajedno s njima čekaju smaknuće, nisam bio u stanju to da Ti prikažem.
S druge strane isto tako sam ti želio pokazati slike pretilih kućnih ljubimaca, zbrinutih, u toplo obučenih kućnih ljubimaca, kućnih ljubimaca u palačama.
Umjesto toga Gospodine vraćam ti jedan tekst koji si stavio pred mene, da ga Ti Gospodine pošalješ dalje, da ga udijeliš onima koji čeznu, a ne znaju da čeznu za Tvojom blizinom.

Obilovati
Došao je da život imamo. U izobilju da ga imamo. I da budemo rasipni životom koji od njega dolazi. Htio je da se pritom ne uznemirujemo što ćemo jesti. Što piti. U što se obući. U čemu se voziti. Kakvim se mobitelom koristiti. Kako osmišljavati dokolicu. Kako se uklopiti među uglednike svog vremena. Kako si osigurati ne samo bezbrižno sutra, nego dosjetljivošću preduhitriti svaku moguću materijalnu oskudicu. Htio je da se ne izmorimo nevjerom. Da ne iscrpimo dušu samodostatnošću. I da nam oči budu ispunjene svjetlom.
Ne prašinom.


"Dođite k meni svi vi umorni i opterećeni i ja ću vas odmoriti."

Evo me, Gospodine.
Došao sam tražiti tvoju blizinu.
Čeznem za tvojom moći koja liječi.


Post je objavljen 15.09.2010. u 10:10 sati.