Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Započela 6. sezona KMNL "Ivan Pavao II." - Split

Šesta sezona Katoličke malonogometne lige "Ivan Pavao II." Splitsko-makarske nadbiskupije otvorena je pokorničkim bogoslužjem i misnim slavljem u nedjelju 12. rujna u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Euharistijsko slavlje koje je svojim pjevanjem uzveličao vokalno-instrumentalni sastav „Signum“ iz Kaštel Lukšića, uz sudjelovanje velikoga broja igrača, voditelja i župnika, predvodio je splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić koji je pozvao mlade da svojim primjerom, preko sporta, svjedoče kršćanske i ljudske vrijednosti. Nije ugodno gubiti ni loptu ni utakmicu ni mjesto u ekipi, ali je bolje sve to izgubiti nego sebe izgubiti. Biblijski tekstovi nas upozoravaju da čovjek nije vreća koja se puni stvarima, niti da je sretan ako se izolira od drugih. Čovjek je sretan kad živi s drugima i za druge, kad „igra“ s drugima i za druge. Vi ste zajedno jedna ekipa i jedna liga. Neka ova KMNL bude prigoda da budete još aktivniji članovi svojih župnih zajednica i svoje Crkve, poručio je nadbiskup zaželjevši im uspješan i blagoslovljen početak nove sezone Lige.
Predstojnik Ureda za pastoral mladih mr. don Jenko Bulić istaknuo je kako je cilj i svrha lige nova evangelizacija preko sporta te da se sudionici duhovno izgrade i ujedno postanu aktivniji i prepoznatljiviji župni suradnici i nositelji obnove pastorala u župi. „Osjećamo kako iz godine u godinu ova liga raste i sazrijeva te kako vi, mladi, rastete u duhovnoj, moralnoj i intelektualnoj spoznaji te postajete vidljiviji članovi Crkve i društva“.
Suradnik Ureda za mlade Marin Periš, uime odsutnoga voditelja KMNL-e Mladena Jurića, obavijestio je nazočne da se i ove godine liga organizira u dva ranga; prva liga s jedanaest klubova (Kman, Sv. Obitelj, Pujanke, Konkatedrala, Gospa od Otoka, Kocunar, Brda, Dugi Rat, Sv. Dominik, Srinjine, Sirobuja-Barutana) te druga liga s deset župnih sastava (CBS, Kučine, Kamen, Mejaši, Veli Varoš, Stobreč, Trstenik, Kaštel Lukšić, Dubrava, Sv. Ante Seoca). Malonogometno natjecanje počinje u utorak 14. rujna. Obje lige se igraju dvokružno, ove godine nema Final-foura. Posljednje tri momčadi iz prve lige ispadaju u drugu ligu, a prve dvije iz druge lige prelaze u prvu ligu. Sve se utakmice igraju na betonskom igralištu Nadbiskupskoga sjemeništa.

Post je objavljen 14.09.2010. u 15:35 sati.