Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/raftmania

Marketing

Green river race - vjerojatno najteža utrka na svijetu

GreenKeller.jpg

Ukoliko u izjavi o odgovornosti možete naći riječi kao što su; "nabijanje", "teška oštećenja zubiju", "udarci", "prjelomi" i kao favorit, "upozoren sam na glupost ove aktivnosti". Tome još dodamo da je to aktivnost u kayaku, utrka niz potok, koji ima kategoriju težine V+ možemo pretpostaviti da je pred nama nešto ili super ili totalno glupo.

Na sreću "Green race" je genijalna utrka u kojoj nema niti tračka gluposti.

green race

A sve je počelo 1996 godine na riječici Green River Narrows koja se nalazi u sjevernoj Karolini u Americi. Srtma, "drop and pool" rječica koju kontrolira brana hidroelektrane prelijepog kanjona i još ljepše okolice privlačila je "extremne" kajakaše iz Amerike. U to doba ih nije bilo puno. A dio uz brzak imena "Gorila" bio je pravo malo ekstremno igralište.

Jedno je vodilo drugom i prva, spontana utrka se održala.. Od tada je prošlo knogo vremena i od prvih 15 natjecatelja i pedesetak gledaoca broj se popeo na 157 natjecatelj i preko 1000 gledaoca u 2009 godini.

GreenKeller.jpg
A biti gledaoc na ovoj rijeci nije tako jednostavno, potrebno je malo i pješačiti, malo se penjati i nači pogodnu stijenu pored dubokog kanjona..

Mislite da je nagrada velika i bogata?? Varate se! Jednostavno nagrada je da ste najbolji među najboljima. Jer "vještina" nije presudna u ovoj pet minuta dugoj utrci. Ima mnogo vještih kajakaša. Ovdje je presudna hrabrost da upotrjebimo svoju vještinu..

Green river se 2010 održava 06.10. točno u 12. sati. A istu možete pratiti na njihooj sjajnoj stranici gdje se objavljuju podcast-ovi sa utrke nekoliko puta dnevno..

Pogledajte ovaj video kako biste shvatili svu veličinu i genijalnost ove utrke..



Post je objavljen 14.09.2010. u 14:27 sati.