Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/popopolis

Marketing

MTV VIDEO MUSIC AWARDS 2010.

VMAs 2010.
Ceremonija (na užas organizatora) protekla u revijalnom tonu.
_Jučer su u LA-u dodijeljeni srebrni astronauti za najbolje glazbene spotove u protekloj godini. Uspješnost show programa MTV-ove dodjele nagrada je jednaka broju skandala koje glazbenici prouzroče na pozornici ili iza nje; zato se po ovogodišnjem manjku incidenata, može zaključiti da je bilo prilično dosadno.
Image and video hosting by TinyPic
DOBITNICI
_Velika pobjednica večeri je bila Lady Gaga s osam osvojenih kipića (onaj za 'video godine' joj je uručila legendarna Cher), a iza nje Eminem s dva.
Preostale tri nagrade su predane u ruke Justinu Bieberu, Florence + the Machine i 30 Seconds To Mars.
(O Mtvijevoj ograničenosti smo pisali ovdje>> link)
Poražavajuća činjenica je što ni glavne zvijezde večeri ne pridaju važnost Video Music Awards-u. Lady Gaga je odbila nastupiti pa publika nije imala priliku vidjeti što se zapravo tako izdašno nagrađuje. Izostanak Gaginog performansa je bolna pljuska Mtvu jer je dodvoravanje najvećoj faci današnjice samo naglasilo suludost cijele svečanosti.
Eminem je otvorio show, ali je odmah nakon nastupa otišao bez čekanja proglašenja pobjednika u kategorijama za koje je bio nominiran. Zbog preuranjenog odlaska, kipići mu se nisu mogli neposredno uručiti.

NASTUPI
Sve pohvale za scenografa, dizajnere rasvjete i sve ostale koji su sudjelovali u slaganju spektakularne pozornice.
_Najbolji nastup je pripremio Usher čija je koreografija za 'OMG'/'Dj got us falling in love' odlično sinkronizirana s vizualnim efektima koje stage nudi (laseri, podni zaslon i sl.).
_Stage je uvelike pripomogao i Rihanni (koja se pridružila Eminemu nakon što je odrepao hit 'Not afraid') jer je dramatična promjena ogromnih pozadinskih video zidova iz ledeno plave u plamteće crvenu boju na prve stihove 'Love the way you lie' pokrila vokalne oscilacije.
_Florence and the Machine su izveli “Dog Days Are Over” te također djelovali impresivno u izvrsno osmišljenoj manipulaciji boja i igri svjetla.
_Kanye West je izveo novu pjesmu 'Runaway', a Taylor Swift je pjevala 'Innocent'. Ova dva nastupa su se odnosila na prošlogodišnju trakavicu koju više nemamo snage komentirati.
_Od ostalih izvođača ćemo još samo izdvojiti Nicki Minaj koja se sramotila neuvjerljivim playbackom na vanjskoj, pomoćnoj pozornici.

RED CARPET
Crveni tepih na kojem nema mjesta za visoku modu, a dress code je golišavost.
WORST DRESSED

_Lady Gaga- Obući se i obuti u sirovo meso je krajnje neinteligentno. Gagina glad za pažnjom se okrutno manifestira kroz degutantnu igru s hranom i provociranje boraca za životinjska prava.
_Kesha-Praktično se umotala vrećom za smeće. Nakon show-a će stresti sav jeftini nakit sa sebe te iskoristiti outfit za skupljanje otpada (što mu je i bila prvotna namjena).
_Katy Perry-Klizačica s neukusnom tetovažom.Marchesina haljinica je trebala istaknuti glavne Katyine adute, ali bijeli volančići, crni cvjetni ornamenti, print zaručnikova lica na noktima i šareni pramenovi su u najmanju ruku neukusni.
_Ashley Green-Ni ovo nije pogođena crno-bijela kombinacija (tko bi rekao da se s nebojama može pogriješiti). Mlada glumica izgleda kao hostesa u opravi s potpisom Giambattiste Vallia.
BEST DRESSED

_Lady Gaga-Najsenzacionalnija pojava na crvenom tepihu. Avangardna kraljevska haljina iz posljednje kolekcije Alexandera McQueena s motivom srednjovjekovnog slikarstva i pernatom irokezom je kostim u kojem prolazi jedino Gaga.
_Ciara-VMA's klasika: perje, čipka, štikle, sex…
_Selena Gomez-Najglamuroznije izdanje večeri koje ipak odgovara događanju zbog velikog proreza, metalik odsjaja i nerežirane draperije.


Post je objavljen 13.09.2010. u 16:49 sati.