Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

Počele Folklorne večeri, uvodna priredba 45. vinkovačkih jeseni



Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić koji se s vinkovačkim gradonačelnikom Mladenom Karlićem fijakerom dovezao pod veliki šator na Trgu Vinkovačkih jeseni, večeras je proglasio otvorenima Folklorne večeri, uvodne priredbe 45. vinkovačkih jeseni što se od 10. do 19. rujna održavaju pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista.

Na velikoj pozornici u pet narednih večeri nastupit će 53 folklorne skupine iz vukovarsko-srijemske županije pa je to i županijska smotra izvornog folklora, a nastupit će i šest gradskih folklornih skupina s prigodnim koreografijama. Nastupe svih skupina će pratiti stručno povjerenstvo koje će odrediti svoje najbolje skupine koje će županiju predstavljati na Državnoj smotri hrvatskog izvornog folkora što se sljedećeg vikenda, u subotu i nedjelju održavaju u sklopu 45. vinkovačkih jeseni kojima je visoka pokroviteljica premijerka Jadranka Kosor koja će, očekuje se, u petak 17. rujna proglasiti 45. vinkovačke jeseni otvorenima.

Sutra i u nedjelju jeseni su posvećeni najmlađima pa će umijeće u očuvanju tradicije pokazati 13 dejćčjih folklornih skupina iz 12 županija, a u nedjelju će vinkovačkim ulicama u mimohodu prodefilirati 58 dječjih skupina, više od 2200 djece odjevenih u najsvečanije narodne nošnje svoga kraja.
Piše: Miroslav Flego

Večernji

Post je objavljen 11.09.2010. u 12:34 sati.