Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

Loveman - izvještaj

U subotu sam nastupio na otvorenom prvenstvu Slovenije u half-Ironman triatlonu (1,9-90-21 km) koje se ujedno vrednovalo i kao prvenstvo Hrvatske. Start je bio zakazan u 7h što je obećavalo još jednu prohladnu utrku. Temperatura zraka je bila 12C, a vode 18C, a već su se nazirale i prve zrake sunca, što je značilo da je ipak dosta toplije nego prošli vikend u Austriji. U skladu s tim odlučio sam da ću se natjecati samo u dresu bez ikakvih odjevnih dodataka. Ispostavilo se da sam pogriješio, ali više o tome kasnije.

Plivanje
Bazeni su bili zatvoreni protekla 3 tjedna, pa mi se dogodio manji pad forme. Bez obzira koliko plivam u otvorenoj vodi padnem u formi ako par puta tjedno ne odem na bazen. Ali ipak sam se nadao da ću isplivati s Patrčevićem i Plešeom koji su bili glavni favoriti za pobjedu.
Stvari su krenule u krivom pravcu već u prvoj sekundi utrke. Start je bio iz vode i organizatori su postavili uže koje je označavalo startnu liniju. To uže su namjeravali podignuti u zrak kad sudac oglasi znak za start. Međutim, netko je povukao uže u vodu (a ovi sa strane su ga još držali zategnutim), ja sam se zapetljao u uže i na račun toga izgubio par sekundi.

spomenuto uže

Tih par sekundi se ne čini puno, ali sad sam imao zid ljudi ispred sebe kroz koji se trebalo nekako probiti. Nakon par minuta hrvanja i puno potrošene energije probio sam se naprijed, ali vidio sam da je grupa već otišla. Naravno, grupa je pomalo odmicala i do kraja plivanja sam imao zaostatak od minutu i pol. Vrijeme plivanja 26.26 min.

Bicikl
Vozila su se dva kruga. Prvi je bio nešto duži od Bleda do Bohinja i nazad, a drugi je išao do Bohinjske Bistrice i nazad na Bled. Cesta prema Bohinju prolazi kanjonom Save Bohinjske u kojem nije bilo sunca i temperatura je bila dosta niža nego na Bledu. Kako smo se približavali Bohinju pojavila se i magla. Puhao je i neki podmukli vjetar. Lišće sa strane je mirovalo, ali jedva sam vozio preko 30 km/h na blažim nizbrdicama. Trebao sam ponijeti barem biciklističke rukave. Polako sam sustizao natjecatelje ispred sebe i na prvom okretu sam vidio da mi Dejan i David bježe otprilike 3 minute. Nakon prvog okreta sam se malo ugrijao i zaostatak za vodećim dvojcem se nije značajnije mjenjao. Par kilometara nakon okreta sam se probio na 3. mjesto. Iza mene je vozio Mitja Mori, a kasnije i još jedan član štafete. Do kraja biciklističkog dijela se nije ništa značajnije promjenilo. Nisam uspio smanjiti zaostatak za vodećim dvojcem, a nisam se uspio riješiti Mori-a. Vrijeme bicikla 2.15h.

izgledam pospan, zašto su ti startevi tako rano

Trčanje
Mori je dobio kaznu zbog draftanja, tako da sam na početku trčanja već imao 4 minute prednosti za četvrtoplasiranim. S druge strane Pleše i Patrčević su bili 3,5 minute ispred mene. Bilo mi je jasno da ću vrlo vjerojatno zadržati poziciju ukoliko ne dođe do nekog spektakularnog pucanja (bilo mog, ili od dvojca ispred). Trčali smo 3 kruga od 6km oko Bledskog jezera i dodatak od 3km. Imao sam ujednačen tempo u prva 3 kruga (22.54, 23.17, 23.01), a onda sam u zadnja tri kilometra malo usporio jer sam vidio da mi se plasman neće mjenjati. Nije mi izgledalo da sam previše usporio, ali iz rezultata sam vidio da sam u ta 3km izgubio skoro 2 minute (u odnosu na tempo koji sam do tad držao). Na kraju 3. mjesto ukupno, te 2. mjesto za PH. Zadovoljan sam plasmanom, ali bi volio da je zaostatak bio malo manji. Rezultat trčanja 1.22h, a ukupno vrijeme 4.06h.


Zaključak
Eksperiment sa dva polu-Ironmana u 6 dana je uspio. Za vrijeme ove utrke se nisam osjećao ništa lošije nego prošli vikend (možda sam čak išao i malo bolje). Na plivanju sam imao peh, ali i blagi pad forme. Da sam bio u formi od prije mjesec dana sigurno bi isplivao s Dejanom i Davidom. Da nije bilo peha možda bi ih i sad mogao pratiti.
Zadovoljan sam vožnjom i gotovo sam siguran da bi mogao pratiti tempo vodećeg dvojca da sam isplivao sa njima. Staza nije teška, ali nije ni lagana. Imali smo nešto vjetra, bilo je dosta blagih uzbrdica i nizbrdica, prvih 10km je asfalt nešto lošije kvalitete (taj dio smo prošli 4 puta). Kad se sve to zbroji staza je jednako brza kao ona u Walchsee-u. Imao sam istu prosječnu brzinu kao u Austriji samo što je ova staza 88 km, a ona u Walchsee-u skoro 92 km.
Dojam s trčanja su malo pokvarila zadnja 3km. Imao sam nešto rezerve i da je trebalo sigurno bi mogao skinuti još par minuta. Treba uzeti u obzir da staza nije ravna.
Prije utrke sam se nadao da bi mogao ići ispod 4h. Da se sve poklopilo ili da sam u formi u kojoj sam bio krajem 6. mjeseca mislim da bi uspio, a ovako ću probijanje granice od 4h ostaviti za iduću godinu.


rezultati


Post je objavljen 13.09.2010. u 09:32 sati.