Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/narodnapolitika

Marketing

KANTINELA JE IZ RAJA IZAŠLA

Današnju epizodu čitajte djeci prije spavanja . Koristit će im!

''Imagine'',''Vjeruj u ljubav'',''Give peace a chance'',''Nek' živi ljubav'',
''All you need is love'',''Mir,mir do neba''…lista je beskonačna .
Nikad nisam previše razmišljao o ovim pjesmama jer mi je njihova poruka bila nešto tako normalno i samo po sebi razumljivo dok nas ovo ljeto nije počela zapljuskivati Gibonnijeva ''Toleranca''. Prvi put u životu sam shvatio da su poruke koje šalju te pjesme potpuno besmislene , a da je pacifizam jedno najobičnije sranje ! U pacifističkim porukama uživaju isključivo drugi pacifisti ! Možeš misliti koliko tekst ''Tolerance'' dira nekog psihopata čiji je podrum pun oružja , a takvim bolesnicima koji u svom hobiju ne vide ništa loše Lijepa naša obiluje .
Koja je bila najefikasnija metoda za zaustavljanje Radovana Karadžića dok je granatirao Sarajevo ? Cvjetni vjenčići ? Poezija ? Citati velikih mislilaca ? Ne ! Ako mene pitate jedino rješenje u njegovom slučaju bio je spuštanje na njegov životinjski nivo samo nažalost nije bilo nikog tko bi upotrijebio ovu mirovnu metodu ! Ali to nije civilizacijski ! Onda si isti kao on ! Je , živa istina ! Njegov život je neprocjenjiv u usporedbi sa stotinama tisuća zaklanih i raseljenih .
Imat će dosta vremena za razmišljanje o svojim postupcima kad mu oni haaški invalidi donesu presudu sličnu Biljani Plavšić u klimatiziranoj ćeliji sa fitnessom , internetom , kremšnitama i svim ostalim blagodatima civilizacije .
Da ne bih nastavio ovako pretenciozno ispričat ću Vam jednu priču čije aktere poznam jako dobro i svi Vi koji se nikad niste našli u sličnoj situaciji jednostavno nemate nikakvo pravo bilo što komentirati .
Drugi put kad čujete ''Tolerancu'' bacit ćete radio kroz prozor !

Nakon teškog života u kojem se naradio kao stoka čovjek je odlučio kupiti kuću u svom rodnom selu . Gdje god bio uvijek te vuče ta nesretna rodna gruda i lijepe uspomene na djetinjstvo .
Prije kupnje spornog objekta najprije je popričao sa svojim prvim susjedom koji , normalno , nije imao ništa protiv . I sve je bilo super dok nakon kratkog vremena tupastog susjeda nisu počeli huškati kvazidomoljubi kojima je ta kuća bila trn u oku !
Zašto ?
Pa zato što je njen vlasnik bio njihov mještanin koji živi u Beogradu i kuća je u domoljubnom zanosu trebala biti devastirana i opljačkana da bi je otkupili za neku sitnu lovu kako to već samo najveći patrioti znaju. Planove im je pomutilo dvoje umirovljenika koji su u njoj živjeli tijekom cijelog rata .
I tako je čovjek s početka ove priče kao i cijelog svog života pljunuo u šake i započeo s uređenjem zapuštenog objekta . Njegov je zanos trajao jako kratko budući da je susjed okružen pijanim čoporom i ohrabren rakijom kao i svaka prava 'Rvat'na zabetonirao svoj dvor , ušao 9 kvadrata u tuđi posjed i spojio se sa svojim čistim hrvatskim betonom na kuću tako da je sva njegova kišnica otjecala na zid i čovjeku devastirala donji kat .

Ovaj je zvao policiju , ali ništa od toga…
Budući da ga je , iako se u životu nagledao svega i svačega , prvi put u životu zateklo ovako nešto kao i svaki normalni građanin je odlučio pomoć potražiti putem traljavog hrvatskog pravosuđa nedovoljno svjestan u kojoj žalosti od države živi .
Prva parnica … druga…treća…verbalni okršaji…apaurini…psihoze..
telefonske prijetnje…provokacije…besmisleni dolasci policije…smijanje u lice…pregaženi čast i dostojanstvo…sve veći problemi sa tlakom i šećerom u krvi ( ipak je riječ o čovjeku koji je prešao 60-tu )…prijetnje…prijetnje…prijetnje…naguravanja… vrijeme prolazi…a gorčina se skuplja…
Kad se nađeš u situaciji u kojoj se od tebe traži da prekoračiš onaj civilizacijski nivo na koji si navikao to zna biti jako opasno po mentalno zdravlje . Ako ste gledali film ''Psi od slame'' sa Dustin Hoffmanom ( koji je ,usput , dugo bio zabranjen u Britaniji ) znate o čemu se radi jer u ovakvim slučajevima ti nemaš problem s ljudima već s najobičnijim…ma,znate već !

I tako je glavni lik naše priče strpljivo čekao gubeći i vrijeme i živce i novac dok u jednom momentu provokacije nisu dosegle svoj vrhunac .
Ono što je u tom trenutku napravio Vama civiliziranim pizdama je za svaku osudu , ali ja sam zbog toga i dan danas ponosan na njega i ,uostalom, uopće me nije briga za bilo čije mišljenje .
Čovjek je mirno, pribrano i staloženo uzeo komad kantinele ( za čitatelje koji nisu iz Dalmacije objasnit ćemo da je riječ o hrastovoj gredi 50 x 50 ) i njome ( prvi i zadnji put u svom potpuno pacifističkom životu ) toliko opravdano i kvalitetno namlatio jednog od uzročnika svoga problema da ovaj tri dana nije znao kako se zove . Članak o ovom slučaju je čak izašao i u ''Jutarnjem listu''.
I što se desilo poslije ?
Ništa ! Kad su vidjeli da je vrag odnio šalu R'vat'ne su se kao i obično pokrile ušima , a cijeli proces je ušao u novu puno mirniju i ugodniju fazu .
Što bi rekla naša premijerka sad se samo čeka da struka obavi svoje.

Eto , to je ta priča !
Gospodin Isus Krist je u svom kratkom radnom vijeku iznio cijelu pregršt lijepih i velikih mudrosti , ali u jednom se malo zajebao , a to je ona teorija o davanju obraza na šamaranje svakoj budali koja se sjeti . On tebe u lijevi , ti mu ponudiš desni i tako sve dok mu ne otpadne ruka .
Zbog čega onda s nestrpljenjem iščekujemo kraj filma u kojem će glavni lik sasuti osamnaest šaržera u glavnog negativca za svo zlo koje mu je tijekom filma ovaj priredio , dragi moji katolici ?

Vjerujte Vi meni , kantinela je iz Raja izašla !
A sad , djeco , laku noć !



Post je objavljen 11.09.2010. u 15:25 sati.