Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/narodnapolitika

Marketing

TAMNA STRANA 'SPIG'-a


Svatko od nas ima neku tajnu koju čuva samo za sebe jer ga je sram reakcije okoline . Ova današnja esencijalna epizoda 'Seksa,politike i gospodarstva' otkrit će Vam moju najmračniju tajnu koje se sramim i dan danas , ali ću puknuti kao kokica ako je ne iznesem na svjetlo dana . Savršeno sam svjestan da ću izgubiti barem polovicu od svojih šest najvjernijih čitatelja , ali jebi ga !
Tek što ste oduševljeni našim dosadašnjim pisanjem uskliknuli :''U, jeba te, što su ovi dva pametni !'' slijedi gorko otriježnjenje . Žao mi je ! Zato je možda najbolje da nikad ne upoznate svoje idole !

Bilo je to davne , ja mislim 1997 !
U tijeku su predsjednički izbori u oslobođenoj, samostalnoj i suverenoj Republici Hrvatskoj . Još se jami , palinđa tko može , a jumbo plakati sa potencijalnim kandidatima vrište na svakom raskrižju . To su , inače , bili moji prvi predsjednički izbori u životu i iako me te stvari uopće nisu zanimale isto sam bio ispunjen nekim ponosom . Jedino što sam u to doba shvatio gledajući oko sebe je da se na ustaštvo furaju isključivo nepismene seljačine , a pošto nisam bio ni nepismen ni seljačina odlučio sam da takvi kandidati otpadaju u startu .
Za oko mi je zapeo pokojni liberal Vlado Gotovac sa svojom rečenicom koju ću pamtiti cijeloga života :'' Svi oni koji su bez obraza i karaktera umrijeti će u pustoši svoga mrtvog srca !'' . Antologijski !
Osim njega u igri je bio i pokojni predsjednik Franjo Tuđman jer je on ipak bio hrvatski ćegevara i iako je bilo očito da on i njegova ekipa vode mladu netom oslobođenu državu direktno u propast ,mene mladog to nije bilo previše briga jer su mi napušavanja i oblokavanja bila centar svijeta, a Tuđman nije potrošio sve svoje kredite koje je imao u mojim glupim očima .
I k'o za vraga malo prije spornih izbora pogodila me Amorova strelica ! Bila je lijepa k'o san , k'o cvijet kraj puta ,imala je sve što mladom čovjeku treba ; dugu plavu kosu , lijepe cice i guzice , a jedini problem je bio što joj je otac bio žestoki HDZ-ovac ( klasični ljigavac ) , a ona član mladeži iste stranke . Kao i svi članovi stranačke mladeži bila je puna ambicija i planova za pomoć mladoj državi ( čitaj : nije joj se baš dalo raditi u životu ).
Budući da sam se još oporavljao od trauma vezanih za kršćansku mladež (vidi iznimno poučnu epizodu 'SPIG-ova POSLANICA KRŠĆANSKOJ MLADEŽI '), nije mi bilo ni nakraj pameti postati dio ove mladeži , ali mala je bila mrak.
Došao je trenutak glasovanja !
Držao sam penkalu iznad glasačkog listića i cijelu minutu buljio u listu …''Samo da nešto ne zajebem !'', mislio sam u tom trenutku …
Gotovac – Tuđman – Gotovac – Tuđman – Gotovac – Tuđman…
Na kraju je ipak prevagnuo ZNA SE tko i ….ostalo je povijest !
''SPIG'' je veliko zlopamtilo i malo ćemo Vam osvježiti pamćenje kako bi bolje shvatili kakvu sam glupost napravio :
Canjuga … Croatia , a ne Dinamo … ukradeno prvenstvo … nastavak privatizacijske pljačke …neće muslimanka na izbor za Miss…pljačka…pljačka…pljačka…don Anto Baković nagovara Hrvatice da se razmnožavaju kao zečice…afera s Ankicom Lepej…a za sve sam bio ja kriv !
Dragi prijatelji , poanta ove priče je da birate koga hoćete , ali uvijek birajte mozgom , a nikad kurcem …

Ah , da ! Zaboravio sam dodati da sam od mlade partiz…HDZ-ovke dobio pedalu kao kuća i možete misliti kako je to utjecalo na moj pogled na svijet . Prvo zajebeš svoj narod , a onda ti kurva još i slomi srce .
Što bi rekao moj prijatelj Lars Ulrich : Sad but true...dždždždž…


Post je objavljen 11.09.2010. u 15:25 sati.