Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sebastianvettelspace

Marketing

Christian Horner brani Vettela

Image and video hosting by TinyPic

Red Bull Racingov direktor Christian Horner smatra da je Sebastian Vettel naučio vrijednu lekciju na VN Belgije, gdje je udario u McLarenovog vozača Jensona Buttona.
Vettel se nakon sudara našao pod mnogobrojnim kritikama, a ustručavao se nije ni McLarenov direktor Martin Whitmarsh koji je rekao da su onakvi potezi karakteristični za neke juniorske formule.
Osim toga, Vettelova pogreška na Spa-Francorchampsu dolazi četiri tjedna nakon pogreške na VN Mađarske, zbog koje je izgubio prvo mjesto na utrci.
"Mislim da je Sebastian, a u to nema nikakve sumnje, vrlo, vrlo talentiran vozač. Ovo je bila samo jedna od onih utrka koje nisu išle na njegovu ruku. Mora ostati miran i fokusiran i stvari će mu se posložiti," izjavio je Horner.
"Bilo mu je teško. Morate donijeti odluku u sekundi, a mislim da je jednu grešku napravio dok je se utrkivao s Jensonom. Jenson je kočio tamo gdje je kočio, a ovoga je to potpuno iznenadilo. Zanio je se u pokušaju da ga izbjegne i na kraju je se okrenuo i pokupio Jensona u vrlo, vrlo nepovoljnim uvjetima. On je sjajan vozač, ali još je uvijek vrlo mlad i lako je biti kritičan prema nekome tko je relativno neiskusan. No, siguran sam da će naučiti lekciju iz onoga što se dogodilo."
Horner je rekao i da ne vjeruje da može puno toga napraviti što bi Vettelu pomoglo da riješi svoje trenutne probleme.
"Nitko to ne zna bolje od Sebastiana, on je prilično zrela osoba. Vrlo, vrlo pažljivo analizira svoje performanse i siguran sam da će se oporaviti od ovoga. Bilo bi glupo otpisati ga sada."
Vettel je svojim greškama pomogao svojem, općenito sporijem, momčadskom kolegi Marku Webberu koji sada ima 28 bodova prednosti u prvenstvu ispred njega.
Webber je, smatra Horner, u dobroj formi i mogao bi postati Red Bullova jedina uzdanica za naslov ove godine, premda je naglasio da je nemoguće otpisati Vettela.
"Stvari se jako brzo mijenjaju. Mark je do sada pobijedio na najviše utrka od svih vozača, imao je neke odlične vožnje i definitivno je u najboljoj formi u karijeri. S obzirom na sezonu do sada, možemo reći da je u sjajnoj formi, ali vidjeli smo i da se stvari brzo mijenjaju, pa bi u ovom trenutku bilo glupo otpisati Sebastiana," zaključio je.

Source: f1racing.com.hr

Post je objavljen 02.09.2010. u 20:33 sati.