Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/scenasvihkreativnih

Marketing

Na takmičenju slemera 12 pesnika-recitatora El. pošta Oko nas sreda, 18 avgust 2010 13:37 NOVI SAD - Na takmičenju slemera, koje će se održati u okviru 5. međunarodnog novosadskog književnog festivala, učestvovaće 12 pesnika-recitatora, odlučila je komi

Na takmičenju slemera 12 pesnika-recitatora El. pošta
Oko nas
sreda, 18 avgust 2010 13:37

NOVI SAD - Na takmičenju slemera, koje će se održati u okviru 5. međunarodnog novosadskog književnog festivala, učestvovaće 12 pesnika-recitatora, odlučila je komisija Društva književnika Vojvodine.

Na konkurs se prijavilo više od 30 kandidata, a žiri organizatora tog festivala je odlučio da u dvodnevnom nadmetanju u kafeu "Bistro" u Novom Sadu, 1. i 2. septembra, učestvuje 12 majstora specifičnog načina tumačenja sopstvenih stihova. To su Minja Bogavac, Milan Mijatović, Dragoslava Barzut i Sara Radojković iz Beograda, Bojan Samson, Milan Milić Jagodinski, Dušan Gardinovački i Nemanja Arsović iz Novog Sada, Paraćinac Marko Antić, Nišlija Marjan Todorović, Dalibor Radovanac iz Futoga i Nikola Oravec iz Petrovaradina. Kandidati su morali da pošalju najmanje osam pesama u govornoj verziji u trajanju od najviše po tri minuta, a najbolji će, nakon finalne priredbe, dobiti diplomu i novčanu nagradu, koju će mu uručiti prošlogodišnji pobednik Slobodan Ocokoljić iz Čačka. Slem je nastao u Čikagu 1987. godine kada je građevinski radnik Mark Smit došao na ideju da bi poeziju trebalo izmestiti iz učionica i biblioteka na ulicu i približiti je običnim ljudima. Karakteristike te vrste poezije, slične repu, jeste izbor aktuelnih, po pravilu socijalnih tema, kao i sam način izražavanja koji mora da bude jasan i upečatljiv, kako bi u jednoj interakciji direktno uticao na slušaoce. Peti međunarodni novosadski književni festival održaće se od 30. avgusta do 2. septembra uz učešće više od 70 književnika iz zemlje i inostranstva. (Tanjug)
madonamadona nije na forumu Odgovorite sa citatom

Post je objavljen 08.09.2010. u 11:06 sati.