Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/napomene

Marketing

97.


DRUGA

FANTAZIJA



Pauk se spremno raspričao:

Odlučili ste se prošetati sa mnom po gradu. Odemo u slastičarnu, odemo na izložbu, sjednemo u neki kafić ili kavanu... Oni koji Vas ne poznaju misle da ste izašli sa ocem ili da ste se slučajno sreli s nekim starijim susjedom. Oni koji Vas poznaju, Vaše prijateljice koje Vas slučajno vide, pitaju se što radite s toliko starijim muškarcem...

Što radite - sramota me i napisati. Čim smo se sreli, uveli ste me u neki haustor i zatražili da na brzinu spustim hlače i gaće. Morao sam povući kožicu sa glavića i ogoliti ga, a Vi ste ga iz soljenke koju ste izvadili iz džepa zasuli crvenom paprikom. Ili - još gore: prstom u kožnoj rukavici turnuli ste mi malo paprike u šupak. Nakon toga sjedimo u slastičarni i Vi se srdačno smijete. Pitate me da li me peče. Ja se ne smijem meškoljiti, ne smijem se češati. Znoj mi izbija na čelo, grizem usnicu da ne vičem, ali moram pristojno odgovarati. Raspitujete se da li mi stoji ili visi. Pričate mi kakvo bi bilo olakšanje oprati papriku. Kažete da razmišljate da li ćete mi dozvoliti da platim nekoj prostitutki da mi pred Vama poliže to što me peče i teko me spasi.

Prođe neka Vaša prijateljica i Vi je pozovete da sjedne s nama. Pošaljete me da Vama i njoj donesem kolače. Primijetite da sam se svidio prijateljici jer se ona raspituje tko sam. (Izgledam dovoljno dobro da se mogu umiješati među mlađariju na rok-koncertu.) Na to, zavisno kako ste raspoloženi, odgovorite nešto bezvezno i zabavljate se kako ona ništa ne zna, a ja moram glumiti da se normalno ponašam dok bi najradije vikao koliko me smeta. A možda joj i kažete da sam Vaš rob i zabavljate se kako se ona iščuđava. Naređujete mi da joj pričam što mi sve možete raditi. Ili, ako primijetite da sam joj se zaista jako svidio, ponudite da mi ona ukloni papriku, oblizivanjem... Zabavljate se poigravajući se istovremeno i s prijateljicom i sa mnom.

Nakon toga odemo negdje gdje možemo biti na samo i ondje se istinski zabavite.

Kako mu nije odmah uzvratila, stigao je nastaviti:

Utorak, 08.11.2005. u 00:40
Pošiljatelj: pauk
Primatelj: Mlada domina
obožavao bih...


Obožavao bih i da se družimo sasvim uobičajeno, kako se ljudi druže, časkamo o nevažnim stvarima, ali i Vi i ja znamo da to traje samo dokle Vi to hoćete, a onda u jednom trenu kažete: dosta, toga! A sad ozbiljno! - i ja se pretvorim u Vašega roba.

Prije njezinog odgovora prisjetio se jednog od ranijih razgovora i požurio uputiti još jednu poruku sa samo jednim pitanjem koje je proisteklo iz tog prisjećanja:

Oprostite, jeste li slučajno prošetali Radićevom ulicom i pogledali onaj bič?





Post je objavljen 27.05.2007. u 01:48 sati.