Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

DIO KOJI NEDOSTAJE...i dok čitam svoje pjesme ...

Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist @Leo Garcia

napisano 4.9.2009. na portalu Magicus, a iz 5. zbirke "NA TRGU PTICA"

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=29530

i 8.9.2009. objavljeno na portalu Pisaća mašina

http://www.cip.hr/pm/tekst.php?user_id=545&film_id=12744

U ovo predivno oblačno jutro žuti disk se nije objavio na istoku, bio je nevidljiv, prekriven velovima tajnovitih oblaka što su rotirali točno iznad tjemena, a u šumorima lišća vjetar se spustio ispred mene i zastao.

Rasprših se na pet dijelova, svaki dio je spreman ispričati priču, ali ne do kraja.

Ova vrsta ljudi ne priča nikad do kraja, uvijek jedan dio ostaje ispod i ne znajući za taj dio sebe što je potopljen već stoljećima ispod dna, četiri raspršena dijela mog bića vjerojatno zaustavljaju pogled u ogledalu sa upitnikom u očima...peti dio šuti... nijemo gleda.. sneno živi i luta...

Začudih se ovom neobjašnjivom hladu i umoru, poput gazele skočih, navukoh čednu rukavicu na bestidnu ruku i otisnuh se u ovo prekrasno jutro sastavljeno od četiri dijela mene.

Pun Mjesec, a tako prepun sebe, sinoć je zasjao, obasjao me i ostao, nestala sam u petom dijelu sebe, zatvorila vrata dubine dna i zapamtila trenutak nestajanja i opet su me zvijezde ispratile gledajući me očima mačke i opet sam, umjesto tvog tijela, zagrlila noćnu tamu, mekanu, svilenu, pretamnu od mene same.

U očima jutros nepoznata sjena, promatrala sam konture lica u ogledalu, poznata vrsta djeluje, ali peti dio nedostaje, uvijek se razveselim kad primijetim taj dio sebe što nedostaje, uvijek se u tišini dogovorim sa sobom kako ću krenuti u istraživanje tog petog dijela sebe.

Opet se sklapa mir između Neba i Zemlje, čim se objavim u novom jutru i od najbržeg šumskog potoka usporim misli, zaustavljam vrijeme baš ovdje, u ovom trenutku.

Iz genetske šifre postojanja rastumačit ću nepoznate simbole i bez žurbe uživati u ovom predivnom vjetrovitom danu.


Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga5.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem

ISBN 978-953-7889-83-8

Sva autorska prava pridržana.

Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


"I'm an undying mystery. Even if I share pieces of my thoughts, you'll never be able to guess my next move because I do everything in silence." ~ Unknown Author

this poem is another pearl from my life sretan

Image and video hosting by TinyPicPost je objavljen 22.07.2016. u 20:11 sati.