Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/homo-sapiens-ludens

Marketing

Definicija ljubavi i zaljubljenosti?

Koja je razlika između ljubavi i zaljubljenosti? I to kad si u vezi 18 mjeseci?

Kako to mislim?

Pa ovako....
Večer kada sam počela vezu sa "čovjekom svog života" (duga priča) rekla sam mu da ga volim. On se nasmijao i rekao da je voljeti odluka, a ne osjećaj zaljubljenosti koji ja imam.
Ok...., odlučila sam voljeti ga.
Kako je vrijeme prolazilo upoznavala sam ga malo bolje.To je došlo kao grom iz vedra neba- njegovi slabi živci. Znalo ga je u prometu iživcirat ponašanje drugih vozača, moj neki "biser" i sl.
Imali smo uspona i padova, sve do prije 2 i po tjedna... Kad bi ga išla poljubit, usta, obraz, svejedno, odmakao bi se, kad bi ga išla taknit maknuo bi se, jednostavno smo se razdvojili.
Naravno, postoji razlog tome za koji sam ja kriva, kao i on, no ipak smatram da sam na početku, prije 17 mjeseci ja uprskala stvar.
U zadnje vrijeme molim Gospodina da me "slomi", tj. da slomi egocentrizam u meni, da podredim svoju volu samo Njemu, da budem ponizan, besprigovoran....
Ima par dana da sam dobila otkaz na poslu, uz obrazloženje da moja "blaža kognitivna lediranost po organskom tipu"sprječava mene da pazim na 25 djece, što ja i nebi smjela, jer kao hospitantu ja nebi smjela biti sama sam djecom, jer se još školujem za to-imam poslije prakse državni ispit, a sada i problemi s njim i pitam se jeli to On želi da prekinemo kako bi me slomio?

A ja ga volim.

Baš smo sinoć nili na piću. Teta mi je dala 50 kn za "kavu" nama dvoje.
To je bilo kao da sjediš sa gluhoslijepom osobom, neznaš jezik, pa samo šutite i još svira u pozadini Thompson, kojeg sam primjetila kad nam je konobarica već donijela piće. Tako i mi, šutjeli šutimo.

Odjednom ja njemu kažem: "Ovaj....znaš, ja tebe volim."
A on samo zavrti očima, puhne (prezirno) i pogleda tamo negdje, nedefinirano, dalje od mene, na drugu stranu.

Kad smo išli ća, zašli smo u praznu ulicu i pitam ja njega: "Zašto mi nevjeruješ da te volim?"
A on će meni: "To je još samo zaljubljenost."
Iživcira se, vidilo se na njemu, a ja sam se povukla...

Post je objavljen 06.09.2010. u 23:57 sati.