Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/napomene

Marketing

93.


PITANJA I PITANJA

S ODGOVORIMA


Radni tjedan završio je kraćim pismom koje je pisac uputio pred kraj radnog vremena posljednjeg radnog dana:

Petak, 04.11.2005. u 14:33
Pošiljatelj: fran_nischt
Primatelj: Mlada domina
dokle si stigla?


Milo,

ne moraš mi odgovoriti. Dovoljno je da se iskreno zapitaš i odgovoriš sama sebi:

- kad zavučeš ruku u gaćice, da li misliš na svoje virtualne robove ili na stvarne dečke koje srećeš u RL?
- da li se polako zaljubljuješ u kojega od robova? (Zanima te, htjela bi saznati više o njemu, zanima te kako izgleda, razmišljaš o tome da se nekako jednom sretnete.....?)
- kad izađeš negdje van, da li se žuriš kući da provjeriš stanje svoje virtualne ergele?

Ako su ti odgovori u smislu "da", zrela si za ozbiljan razgovor sa stručnjakom za to područje, tj. sa mnom. Ali neću se nametati. Samo napominjem:

- jesam li dobronamjeran?
Jesam.
- jesu li pitanja osnovana?
Jesu.
- jesam li što zaslužio za uzvrat?
Jesam, bilo bi fer.

Jesi li ikada izmjenjivala poruke s nekom ženskom za koju si povjerovala da je stvarna, prava domina? Hajde mi to pošalji...

Čudno je ovo pismo. „Ne moraš mi odgovoriti“ djeluje besmisleno jer ne postoji ništa zbog čega mi ona kojoj je pismo upućeno to morala, ništa je ne može natjerati, pošiljatelj je vjerojatno mislio da ne očekuje odgovor, iako ne bi imao ništa protiv njega. Zašto postavlja pitanja na koja ne očekuje odgovor? Reklo bi se da bi već samim time da se ona zapita ono na što je navodi mogao nešto dobiti. Neuvijeno nudi mogućnost da se susretnu i popričaju. Pitanja s kojima nastavlja i sam na njih daje odgovor u funkciji su da izazovu povjerenje. Naposljetku traži da mu se pošalje neka prepiska. Ona se nakon ovoga nalazi u situaciji da može odbiti ono što možda želi, ali se pribojava, čak pomalo neugodnoj jer ispada nepovjerljiva prema nekome tko je zaslužio povjerenje, te se barem donekle može iskupiti ako mu pošalje ono što je izričito zatražio. On nakon ove poruke, ako već ne dobije to da se stvarno vide, ima veće izglede da dobije barem utješnu nadoknadu - autentičnu prepisku koja ga iz tko zna kojeg razloga zanima.





Post je objavljen 15.06.2007. u 03:03 sati.