Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/millionways

Marketing

Sir i vrhnje u Nizozemskoj

Mnogi euro skeptici su proteklih godina rogoborili o tome kako će nam zabraniti friški sir i vrhnje jednom kada udjemo u EU. Istina je bliže tome da sira i vrhnja, onakve kakvih ih mi znamo, skoro da i nema. U Nizozemskoj, zemlji koja se voli hvaliti svojim sirevima, jednostavno preskaču taj korak u proizvodnji. Isto kao da u proizvodnji vina, nikad ne okusiš mošt.
Nakon 8 godina patnji i odricanja (kako to gordo zvuči), pronašli smo dobitnu kombinaciju. Kao što Dukat proizvodi i pakira sir, tako i jedna Poljska firma čini to isto, a Poljska je u EU, što znači jednostavnije kolanje robe, k tome u Amsterdamu smo pronašli Poljski dućan, a u dućanu... sira friškoga.


Sir je naravno malo suhonjav, jer fali mu vrhnje. U tu svrhu može posluziti grčki ili turski jogurt. U nedostatku istih poslužit će i bilo koji kremasti jogurt ili nešto što liči na vrhnje (Kwark, sour cream, ...). Ovoga puta smućkao sam Activia kremasti jogurt.


Za potpuni užitak može se ubaciti luka nareckanog na sitne kockice, crvene paprika, no ovoga puta ubacio sam češnjaka u prahu.


Kad se sve smućka, izgleda kao sir i vrhnje iz bakinog frižidera ili od kumice s dolca, ovisi što je kome bliže.
Okus naravno nije identičan, no nakon 8 godina u Nizozemskoj postali smo puno tolerantniji. smokin



Post je objavljen 03.09.2010. u 15:36 sati.